Ga naar de inhoud

SPELLENBABBEL: THE MIND

ÉÉN TEAM, ÉÉN GEDACHTE, ÉÉN OVERWINNING

Deze laatste week voor de kerstvakantie nog een spellenbabbel: The mind! Net als het spel “Ga voor 20!” is dit een spel waarbij je goed moet samenwerken als één team en je goed moet concentreren om het tot een goed einde te brengen. Hieronder lees je hoe het spel werkt.

“The Mind is meer dan een kaartspel. Het is een experiment, een beleving, een eenvoudige, maar zeer bijzondere team-ervaring. Als je het laatste level weet te voltooien, zullen jullie op een roze wolk zweven. Je mag niets bespreken met elkaar en op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen. Desondanks kunnen jullie als team toch elk level voltooien door jullie gedachten te verbinden en zo samen de overwinning te behalen.”

HOE WERKT HET?
Het spel werkt met verschillende levels. Het spel begint altijd op level 1. Iedereen krijgt 1 kaart. De overige kaarten liggen op een stapel aan de rand van het speelveld. Daarnaast liggen de levelkaarten open op tafel en ligt er een stapel met een aantal levens. Hoeveel levens er in het spel mogen, hangt af van het aantal spelers dat deelneemt aan het spel. Ook ligt er een werpster op tafel. Voordat de spelronde begint, wordt er eerst om concentratie gevraagt. Dit doet iedereen door zijn/haar hand op tafel te leggen. Wanneer iedereen dit gedaan heeft, kan het spel beginnen. De getalkaarten moeten vervolgens oplopend gespeeld worden. Hierbij mag niet gesproken worden, geen gebaren gebruikt worden of geheieme tekens. Lukt dit? Dan gaat het team door naar het volgende level. Lukt dit niet? Dan moet het team helaas een leven inleveren, de kaarten weer schudden en opnieuw beginnen. Vanaf level 2 krijgen de spelers steeds het aantal kaarten als het level: dus level 2 = 2 kaarten, level 3 = 3 kaarten etc. Daarnaast komt de werpster in het spel. Deze kan alleen als team ingezet worden om een open ronde te spelen. In totaal kunnen er 12 levels gespeeld worden.

WAT VIND IK?
Ik vind dit een supertof spel wat geschikt is om in te zetten bij de groepsvorming / teambuilding. Perfect dus om in te zetten tijdens de gouden weken of de zilveren weken, maar ook tussendoor als je denkt dat de groep dit nodig heeft. Daarnaast traint dit spel ook het concentratievermogen van leerlingen. Het spel is laagdrempelig, zodra de leerlingen tot 100 kunnen tellen kan iedereen meedoen. Maar… gezien de hoeveelheid kaarten, zou je dit spel ook tot 50 kunnen spelen door deze eruit te filteren. Ik zou dus zeker de eerste keer, maar misschien wel een paar keer, meedoen met het spel. Wanneer je vervolgens een leerling hebt die het spel snapt kan die het spel begeleiden. Op de doos staat dat het geschikt is vanaf 8 jaar. Ik denk inderdaad dat je dit spel wel vanaf groep 4 kunt spelen. Naast dat dit spel leuk is om in de klas te spelen, is dit denk ik ook zeker een leuk spel voor thuis!

Babbelpunten: 10/10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *