Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DEREK HET SCHAAP

EEN ZOEM VOOR JOU
GARY NORTHFIELD

Deze week in de boekenbabbel een stripboek. Wist je dat Gary Northfield niet alleen Julius Zebra geschreven heeft? Uit zijn koker komt namelijk ook Derek het schaap!

“Gigagrappige stripverhalen over Derek het schaap van Gary Northfield (bekend van Julius Zebra)

Voor Gary Northfield Julius Zebra bedacht, schreef en tekende hij al korte stripverhalen over Derek het schaap. De dertien grappigste (en domste) avonturen van deze stuntelige schaap zijn nu gebundeld in Derek het schaap – Een zoem voor jou. Voor alle Julius Zebra- en graphic novel-fans!

Derek het schaap vindt het leven in de wei geen pretje. Met al die andere vervelende dieren op de boerderij is er bijna geen plukje vers gras meer te vinden en Derek heeft altijd trek. Hij pakt elke kans om een sappig maaltje te vinden met beide handen… eh… poten aan. Maar net als hij iets lekkers vindt, komt er altijd wat tussen. Lukt het hem ooit een lekker hapje te vinden… en rustig op te peuzelen?

De avonturen over Derek het schaap verschenen voor het eerst in het beroemde Britse stripblad The Beano. De korte stripverhalen in Derek het schaap – Een zoem voor jou zijn zeer geschikt om het leesplezier aan te wakkeren bij kinderen die moeite hebben met lezen.”

Stiekem kan ik mij wel een beetje identificeren met Derek het schaap. Hij heeft namelijk altijd trek. Snap ik. Maar gelukkig heb ik niet zoveel pech bij het opeten van een lekker snack / maaltijd. Derek beleeft de meest knotsgekke avonturen wat ervoor zorgt dat kinderen hardop lachend dit boek zullen lezen. Doordat er veel afbeeldingen op één pagina staan, is er steeds veel te zien en te lezen. Het stripboek is opgebouwd uit 13 kleine verhalen wat ervoor zorgt dat ook kinderen met een korte spanningsboog veel plezier zullen hebben bij het lezen van dit boek. Een top aanvulling voor de stripboekencollectie!

Babbelpunten: 9/10.

BOEKENPRET
In deze boekenpret mogen de leerlingen hun eigen avontuur voor Derek bedenken. Klik op de downloadbutton onder de afbeelding om de opdracht te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *