Ga naar de inhoud

Over

Brenda

Ik ben Brenda Vermaas en ben sinds 2011 werkzaam in het basisonderwijs. Ik ben leerkracht, voornamelijk in de bovenbouw. Daarnaast ben ik ook bovenbouwcoördinator en taalspecialist op een superleuke basisschool in Rotterdam–Zuid. Naast dat ik een vakidioot ben, zwem, fiets en wandel ik graag in mijn vrije tijd. Ook kijk ik graag een serietje.

Altijd in ontwikkeling

Net als het onderwijs, blijf ik altijd in ontwikkeling. In 2019 heb ik de Master Educational Needs afgerond met als specialisatie leren. Dit houdt in dat ik mij gespecialiseerd heb in de didactiek van het taal- en rekenonderwijs en klassenmanagement. Naast de Master Educational Needs, heb ik tal van cursussen gevolgd, die voornamelijk gericht waren op taal- en rekenonderwijs.

brenda
WhatsApp Image 2021-01-05 at 19.29.55

Visie

De samenhang van allerlei (actuele) didactische aspecten vormen samen de basis voor mijn onderwijs. Belangrijke aspecten uit mijn visie zijn: Expliciete Directe Instructie (EDI), actief leren, spelend leren, coöperatief leren en handelend leren.  

Deze kennis en visie op het onderwijs heeft ervoor gezorgd dat ik anders ben gaan lesgeven. Ik ben minder uit boeken gaan werken. Een methode is een leidraad die niet in beton gegoten is. Ik ben de methode los gaan laten, en laat leerlingen op andere manieren en met andere materialen de doelen behalen. De positieve reacties om mij heen, hebben mij er toe gezet om een eigen platform te gaan ontwikkelen om dit met jullie te delen. Ik hoop jullie te inspireren zodat jullie net zo enthousiast worden van mijn eigenwijze visie op het onderwijs, als dat ik dat zelf word.