Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: JULIUS ZEBRA

ROLLENBOLLEN MET DE ROMEINEN
GARY NORTHFIELD

Deze week een al wat ouder boek… Sommige zouden het misschien al wel een klassieker vinden: Julius Zebra. Maar dat wil niet zeggen dat het boek er minder leuk om is! Zeker wanneer het om een reeks boeken gaat, begin ik graag bij het begin.

“Julius Zebra – Rollebollen met de Romeinen van Gary Northfield, het eerste deel van de Julius Zebra-serie, is grappig, spannend en informatief, met zwart-wit illustraties en allerlei weetjes over het Romeinse Rijk.

Julius Zebra – Rollebollen met de Romeinen van Gary Northfield, het eerste deel van de Julius Zebra-serie, is grappig, spannend en informatief, met zwart-wit illustraties en allerlei weetjes over het Romeinse Rijk. De jonge en eigenwijze zebra Julius wordt samen met zijn vriendje Cornelius, een wrattenzwijn, door soldaten ontvoerd en naar Rome gebracht. Daar moet hij al vechtend zijn hachje redden in de gevaarlijkste arena aller tijden: het Colosseum! Rollebollen met de Romeinen is voor jongens en meisjes vanaf zeven jaar. ‘Een hilarisch en superspannend avontuur. Je wilt niet meer stoppen met lezen.’ The Guardian “

WAT VIND IK?
Een ding staat voor mij vast na het lezen van dit boek: met Julius Zebra sla je de plank nooit mis! Ik heb dit boek met veel plezier gelezen. Elke keer wanneer je denkt dat het niet gekker kan worden met Julius, lukt dit toch weer. Ondanks dat het een fictief verhaal is, krijgen kinderen toch een goed beeld van hoe je een gladiotor werd en hoe de gevechten er toentertijd aan toe moeten zijn gegaan. Los van alle humor in het boek, zit er ook voldoende spanning in het verhaal. Overleven alle dieren het gladiotorgevecht? Kunnen ze zich nog redden uit deze benarde situatie? Ik vond het leuk dat dit boek opgebouwd is uit een mix van geschreven tekst en striptekeningen. Daarnaast is er ook veel oog voor detail geweest bij het vormgeven van dit boek. De pagina nummers zijn bijvoorbeeld weergegeven in Romeinse cijfers. Een aanrader voor iedere school/klassenbieb vanaf ongeveer groep 5 (misschien al groep 4 als je hele goede lezers hebt).

BOEKENPRET
In het boek zijn er al veel verschillende soorten dieren die omgetoverd worden tot gladiator. In deze boekenpret gaan de leerlingen hun favoriete dier omtoveren tot gladiator. Klik op de downloadbutton onder de afbeelding om de opdracht te downloaden.

2 reacties op “BOEKENBABBEL: JULIUS ZEBRA”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *