Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DOMPERDORP

STEPHAN PASTIS

Deze week een nieuwe topper in de reeks graphic novels: Domperdorp. Het is het eerste deel in een nieuwe reeks en heet “Gevaar op een steenworp”. Hieronder lees je wat ik van dit boek vind en uiteraard ook een verwerkingsopdracht bij dit boek in de Boekenpret.

Het gemeentehuis van Domperdorp wordt opgeblazen en de mensen denken dat eekhoorn Evert de dader is. Kan Bregje zijn onschuld bewijzen?

Gevaar op een steenworp! is het eerste deel in de hilarische graphicnovelserie Domperdorp van Stephan Pastis, bekend van Flip Fiasco. Voor kinderen vanaf 10 jaar.
De vader van Bregje Zwerver is altijd bezorgd. Bregje mag nooit wat van hem. Als hij op een dag de stad uit is voor werk, besluit ze stiekem haar woonplaats te verkennen. Ze valt van de ene verbazing in de andere. Sommige bewoners zijn gewoon raar, andere zijn volkomen geschift.
Als het gemeentehuis wordt opgeblazen, wijzen de meeste bewoners eekhoorn Evert aan als dader. Kan Bregje zijn onschuld bewijzen?

WAT VIND IK?

Toen dit boek op de deurmat viel, viel mij meteen op dat het veel dikker is dat de gemiddelde graphic novel. Het boek 286! pagina’s. Dit vind ik persoonlijk een pluspunt van dit boek binnen dit genre. Het stimuleert namelijk kinderen om dikkere boeken te gaan lezen. Dit zorgt wellicht voor een positieve kruisbestuiving en pakt de leerling die dit boek gelezen heeft, ook een wat dikker boek uit een ander genre. Ik vind de dikte van het boek ook de verhaallijn ten goede komen. Het verhaal wordt meer uitgediept en er zitten meer plottwisten in. Tot nu toe dus alleen maar pluspunten!
Het verhaal gaat over Bregje Zwerver. Bregje Zwerver komt normaal gesproken nooit buiten vanwege haar overbezorgde vaker. Wanneer haar overbezorgde vader voor werk de stad uit moet, besluit Bergje de stad te gaan verkennen. Dit is het begin van allerlei knotsgekke gebeurtenissen die elkaar achter elkaar opvolgen. Hierdoor verveel je je geen seconde en wil je continu verder lezen om te zien wat er nu weer gebeurd. Bregje maakt het haar levenswerk om de onschuld van eekhoorn Evert te bewijzen. Zal dit haar lukken? Ontdekt haar overbezorgde vader dat ze stiekem de stad verkend heeft? En wat doet die grote roze donut precies op de voorkant van het boek? Ik was positief verrast door dit boek en vindt dit zeker een topper voor leerlingen vanaf groep 5! Ik kan niet wachten tot deel 2 van dit boek verschijnt!

Babbelpunten: 10/10.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *