Ga naar de inhoud

MIJN DIKKE VETTE ZOMBIE GOUDVIS

Mo O’Hara

De eerste boekenbabbel van dit jaar: Mijn dikke vette zombie goudvis. Hieronder lees je waar dit boek over gaat en wat ik er van vond. Ook vind je onderaan dit bericht nog een verwerkingsopdracht bij dit boek onder het kopje: Boekenpret!

“Een hilarisch boek vol illustraties over een knettergekke zombiegoudvis die uit is op wraak…

Als Toms gemene broer Mark op een dag thuiskomt met een goudvis om op te experimenteren, besluiten Tom en Pradeep, zijn beste vriend en buurjongen, dat het tijd is om in te grijpen. Maar ze zijn net te laat en Mark heeft al rare groene stofjes in de kom van Frankie de goudvis gegoten. Tom en Pradeep vinden Frankie spartelend in zijn kom en besluiten hem te redden door hem een schok te geven met een batterij. Maar dan gebeurt er iets dat ze ab-so-luut niet hadden verwacht: de vis komt weer tot leven… Het is een zombiegoudvis! En de vis is vastbesloten wraak te nemen op Mark…”


WAT VIND IK?
Toen ik dit boek tegenkwam, vond ik de titel al één groot feest: Mijn dikke vette zombie goudvis. Ik had meteen zoveel vragen en was super nieuwsgierig om hier meer over te weten te komen. De zombie goudvis op de kaft heeft hier ook zeker positief aan bijgedragen! Het boek bestaat uit twee verhalen. In het eerste verhaal wordt Frankie getransformeerd tot een zombie goudvis. Vanaf dat moment gebeuren er allemaal bizarre en grappige dingen waar Frankie bij betrokken is. En de belangrijkste vraag wordt beantwoord: neemt Frankie daadwerkelijk wraak? Ik denk dat dit boek voor groep 5/6 een dikke vette hit is! Inmiddels is deel 2 ook al uit… ik kan niet wachten om hem te lezen!

Babbelpunten: 9/10.  


BOEKENPRET
In deze Boekenpret opdracht ontwerpen de leerlingen hun eigen dikke vette zombie goudvis. Klik op de downloadknop hieronder om de Boekenpret te downloaden.  

1 reactie op “MIJN DIKKE VETTE ZOMBIE GOUDVIS”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *