Meteen naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DE ENORM EIGENWIJZE EENHOORN * VROLIJK SNEEUWEENHOORNFEEST *

PIP BIRD

Deze week in de boekenbabbel: De enorm eigenwijze eenhoorn: vrolijk sneeuweenhoornfeest. Eerder schreef ik al de boekenbabbel over “De enorm eigenwijze eenhoorn“. Dit verhaal is het vierde deel in de reeks. Hieronder vertel ik waarom en kun je een boekenpret downloaden.

“Het is bijna kerstmis en de leerlingen van de Eenhoornschool zullen een speciaal toneelstuk opvoeren. Maar de enorm eigenwijze eenhoorn Dirk heeft veel meer interesse in de kerstkoekjes dan in repeteren! Met vrolijke sneeuwbalgevechten, een schaatsbaan en een wel heel bijzondere perfecte boom weet Mira zeker dat dit wel heel bijzondere, perfecte feestdagen worden! Pip Bird is het pseudoniem van een succesvolle Engelse auteur met tientallen boeken op zijn/haar naam. David O’Connell is onder meer bekend als auteur en illustrator van de boeken in de Monstersnackbarserie, die mínstens net zo grappig zijn als zijn illustraties van eenhoorn Dirk.

WAT VIND IK?
Ik was al enorm fan van De enorm eigenwijze eenhoorn. Boeken over eenhoorns, regenbogen en glitter: You got me! Nu komt daar nog eens sneeuw en kerst bij! Voor mij kan er bijna geen perfecter boek zijn om te lezen. Mira moet in dit deel vlak voor kerst naar school voor de opvoering van het toneelstuk: De legende van de Sneeuweenhoorn. Mira is niet te houden van enthousiasme. Haar klas mag namelijk EN het toneelstuk opvoeren, en zij mogen opzoek naar een enorme perfecte boom. Uiteraard gaan beide niet zonder slag of stoot. Zal Raheem zijn angsten als verteller overwinnen? Kunnen ze de perfecte boom vinden? Komt Mira’s wens uit? Een heel leuk boek om te lezen tijdens de kerst periode.

Babbelpunten: 8/10.

BOEKENPRET
Klik hieronder op de downloadbutton om de boekenpret te downloaden. In deze opdracht ontwerpen de leerlingen hun eigen eenhoorn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *