Meteen naar de inhoud

PINGUIN HOP

Een nieuw seizoen, dus nieuwe spellen in winter thema! Deze keer Pinguïn Hop! Dit spel kun je gebruiken om leerlingen te laten oefenen met het aanvullen van breuken tot 1 hele.

* Spelbord.
* Kaartjes met breuken.
* Pionnen.
* Spinner / Dobbelsteen.

VOORBEELD SPELBORD 1
VOORBEELD KAARTJES

HOE WERKT HET?
Iedereen begint in het vakje start. De kaartjes worden (eventueel geschud) op een afpakstapel gelegd. Iedere speler draait met de spinner of gooit met dobbelsteen en gaat het aantal ogen vooruit. Kom je op een vakje waar een sneeuwvlok in afgebeeld staat, dan pak je een kaartje van de stapel. Je noemt het antwoord. Is het antwoord goed, dan mag de speler het kaartje houden. Is het antwoord fout, dan wordt het kaartje onderop de stapel gelegd. Kom je op een vakje waar een handeling op staat, dan voer je deze uit. Kom je op een vakje waar een muts in staat, dan mag je een kaartje kiezen uit de stapel. Voor ieder goed antwoord is 1 punt te verdienen. De speler die aan het eind de meeste punten heeft verzameld, wint.

Klik op de afbeelding hieronder om naar het product te gaan!

GESCHIKT VOOR GROEP 6

Wil je nog meer oefenen met het aanvullen van breuken tot 1 hele? Misschien vind je dan onderstaande producten ook leuk!

GESCHIKT VOOR GROEP 6/7.
GESCHIKT VOOR GROEP 6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *