Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DE MAGISCHE APOTHEEK

ER HANGT EEN GEHEIM IN DE LUCHT
ANNA RUHE

Deze week in de boekenbabbel: de magische apotheek. Soms heb je van die boeken die, als je eenmaal begonnen bent met lezen, niet meer weg kunt leggen. De magische apotheek is er hier een van. Hieronder lees je wat ik van dit boek vond en vind je een verwerkingsopdracht die past bij dit boek.

“Een magisch verhaal voor de fans van Harry Potter en Nevermoor!

Het ruikt vreemd in de oude villa, naar… naar wel duizend dingen tegelijk! Dat is het eerste wat Lucie aan haar nieuwe thuis opvalt. Maar die geuren lijken nergens vandaan te komen en de sleutel die Lucie onder een vloerplank vindt, lijkt in geen enkel slot te passen. Is er soms een verborgen kamer in de villa?

Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer in de villa vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven: de muren hangen van de vloer tot aan het plafond vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin de heerlijkste parfums borrelen en glinsteren! Al snel komen ze erachter dat achter het glas niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. En één flesje kan zelfs beter voorgoed gesloten blijven…”

WAT VIND IK?
Dat dit boek een aanrader is voor fans van Harry Potter kan ik beamen. Ik was gek van de Harry Potter reeks, en in het begin dan ook een beetje huiverig voor deze aanbeveling. De verwachtingen lagen hiermee meteen zo hoog dat ik de kans groot vond dat het tegen zou vallen. Maar niets was minder waar. Toen ik begon met lezen kon ik eigenlijk binnen no time het boek niet meer wegleggen. Het mysterie naar wat de magische apotheek precies was en hoe het werkte, zorgde ervoor dat ik van begin tot het eind geboeid was door dit boek. Daarnaast zat er ook meer dan voldoende spanning in het boek. Want wat heeft de tuinman hier toch allemaal mee te maken? Waarom doet de buurvrouw zo raar? Waar zijn die parfums zou precies voor bedoeld? Meteen na het lezen van deel 1, heb ik deel 2 besteld om verder te kunnen lezen! Een dikke aanrader voor alle (klassen)bibliotheken vanaf groep 6.

BOEKENPRET
In de magische apotheek worden allerlei parfums gebrouwen. In deze boekenpret gaan de leerlingen hun eigen parfum bedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *