Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: VAN BOSWACHTER TOT YOUTUBER

BOEKENBABBEL VAN BOSWACHTER TOT YOUTUBER
WORDEN WAT JE WIL
ARWEN KLEYNGELD

Van Boswachter tot Youtuber een van de kerntitels voor de Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil. In deze blog vertel ik jou wat ik van dit boek vond. Ook vind je onderaan dit bericht nog een verwerkingsopdracht bij dit boek onder het kopje: Boekenpret!

“Wat moet je doen om illusionist te worden? En hoe is het om een stuntman te zijn? In Van boswachter tot YouTuber staan zo’n 25 interviews met mensen met een droomberoep. Ze vertellen welke opleiding je voor hun beroep nodig hebt, wat hun baan inhoudt en wat er zo leuk (en minder leuk) aan is. Ze geven slimme tips en verklappen hun geheimen.”


WAT VIND IK?
Dit toffe boek is echt een aanrader voor de bovenbouw, groep 6/7/8. Ook na de Kinderboekenweek is dit een boek waar kinderen graag in zullen lezen. Sommige kinderen weten namelijk al lang wat ze later willen worden. Andere hebben echter nog geen idee. Dit boek kan voor hen een inspiratiebron zijn wanneer het gaat om loopbaan oriëntatie. Wat misschien nog wel het allerleukste aan dit boek is, is dat ze ook bekende mensen voor dit boek geïnterviewd hebben. Hierdoor spreken de beroepen misschien wel nóg meer tot de verbeelding. De variatie aan beroepen is top en het ziet er ook nog eens aantrekkelijk uit.

Babbelpunten: 10/10.  

* Deze link is de link naar de oude druk. Het lukte mij niet de link naar de nieuwe druk te genereren. Wanneer je op deze link klikt, verschijnt de nieuwe druk meteen aan de rechterkant.

BOEKENPRET
Bij deze boekenpret gaan leerlingen verder inzoomen op een van de beroepen. Klik op de download button hieronder om de opdracht te downloaden.

VAN BOSWACHTER TOT YOUTUBER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *