Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: SCHEETMAN *LOST HET OP* DE GROTE KOTSBOEL

ADAM WALLACE

Jaaaa! Deze week in de boekenbabbel het derde deel van Scheetman * Lost het op *: De grote kotsboel. Hieronder lees je alles over dit boek.

“Ontdek een hilarisch avontuur van Scheetman in dit supergrappige boek met veel illustraties en weinig tekst! Iedereen denkt dat Willem de keurigste jongen van de stad is. Maar ze weten niet dat hij eigenlijk Scheetman is, de meest stinkende superheld die de wereld ooit heeft gezien! Als Sprankelstad wordt aangevallen door een gemene kotsmachine gaat onze smerige superheld de strijd aan. Met zijn prachtkont en zijn stinkende bilblazers doet hij er alles aan om de Schoonste Stad ter Wereld te redden! Ideaal voor fans van Kapitein Onderbroek en Dog Man!”

Eerder vertelde ik je al over het eerste en het tweede deel van Scheetman lost het op! Toen dit boek binnenkwam, kon ik niet wachten om het te gaan lezen. In dit deel wordt Sprankelstad aangevallen door Kotsbal. Hoe kan Scheetman deze schurk stoppen? En waar kent hij deze schurk toch van? Hoeveel schurken heeft die explosie in de Bonenfabriek eigenlijk veroorzaakt? Kan Scheetman ervoor zorgen dat Sprakelstad voor de achttiende keer de Schoonste Stad ter Wereld Wordt? Aan het einde van het boek komt er ook (eindelijk) een hint naar waar de ouders van Willem zijn. Kortom: jouw leerlingen kunnen denk ik, net als ik, niet wachten om dit deel te lezen. Geschikt voor groep 4/5/6.

Babbelpunten: 10/10.

BOEKENPRET
In deze boekenpret denken de leerlingen na over welke superboeven er nog meer zouden kunnen zijn door de explosie in de bonenfabriek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *