Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: LEES DIT BOEK NIET

BART MEIJER

Deze week een boek vol feiten, raadsels en grappen. Een zeer leuk boek om in de bovenbouw te gebruiken. Hieronder lees je alles over dit boek.

“Wat niet mag, wil je doen. En wat je niet mag horen, wil je weten. Dat is het uitgangspunt van dit boek vol smerige, vervelende, desillusionerende, gekke, onzinnige, ontnuchterende en bijzondere weetjes. Het is een opeenstapeling van harde feiten die je vertrouwen in de mensheid en het dierenrijk niet vergroten en die je vertwijfeld achterlaten over de zin en onzin van het leven. Maar… ze toveren ook een lach op je gezicht. Ze relativeren de boel en brengen het leven terug tot nietige proporties. Met deze feitjes laat je iedereen gruwelen, huiveren en vooral heel hard lachen! Bart Meijer en Michiel Eijsbouts maken en presenteren samen de Beste Vrienden Quiz en weten als geen ander hoe ze de doelgroep kunnen boeien en entertainen.”

Door de titel van het boek wil je het boek eigenlijk meteen openslaan. Iets wat niet mag willen kinderen immers altijd meteen doen. Het is een boek met 327 feiten. raadsels en grappen die je niet wil weten. Wat ik leuk vind hieraan is dat het een mix is van feiten, raadsels en grappen. Vaak zie je dat boeken enkel 1 van deze elementen bevat. Hierdoor zal het boek meer kinderen aanspreken. Het boek is opgedeeld in categorieën. Per categorie krijg je verschillende feiten raadsels en grappen. Het zijn onderwerpen die kinderen aanspreken. Denk hierbij aan dieren eten en drinken en poep. Het boek is leuk geschreven. Er staat dat het boek geschikt is vanaf groep 5/6. Ik denk echter dat het meer geschikt is voor groep 7/8. Dit vanwege sommige onderwerpen in het boek. Een leuke toevoeging voor de schoolbieb!

Babbelpunten: 9/10.

BOEKENPRET
In deze boekenpret bedenken de leerlingen een dieroscoop voor een willekeurig jaar. Klik op downloadbutton onder de afbeelding om de opdracht te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *