Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: PAS OP VOOR DE BILLENBIJTERS!

GRUWELIJK GRAPPIGE GEDICHTJES OVER GRIEZELS
LUCAS VAN DE MEERENDONK

Halloween komt er weer aan. Dé tijd van het jaar om eens goed te griezelen met de kinderen. We kennen allemaal meer dan voldoende spannende boeken die kinderen tijdens deze periode van het jaar zouden kunnen lezen. Deze maand kwam dit boek uit, wat denk ik een goede aanvulling is binnen dit thema. Ook vind je onderaan dit bericht nog een verwerkingsopdracht bij dit boek onder het kopje: Boekenpret!

“Een voorleesboek vol gruwelijk grappige versjes met sfeervolle illustraties.

‘Het gebeurde altijd bij volle maan,
meestal net voor het slapen gaan.
Elke avond zo rond de klok van acht uur,
klom er uit Fieps kast een wel heel gek figuur.
Hij werd het Kusjesbeest genoemd,
en als-ie je lief vond, werd je overal gezoend.’

Wees gewaarschuwd, want het Kusjesbeest is niet de énige grappige griezel in dit versjesboek! Kruip dus maar lekker weg op de bank om samen gezellig te gruwelen van de kleine monsterbaby met vlijmscherpe tandjes, de liefdevolle mampier die graag op de buurman sabbelt, de billenbijter die gek is op jouw blote billetjes en de kakbouter die gek is op… nou ja, je raadt het al!”

WAT VIND IK?
Dit voorleesboek vol gruwelijke grappige gedichtjes over griezels is geschreven voor de doelgroep 4-8 jaar, ongeveer tot groep 4. Ik ben van mening dat je dit boek ook heel erg goed kunt gebruiken in groep 5 en 6. Dit boek is namelijk een geschikt boek om kinderen in aanraking te laten komen met poëzie omdat het boek perfect aan sluit bij het thema Halloween. De gedichten in het boek zijn grappig waardoor dit gegarandeerd een succes zal zijn. Denk hierbij aan de billenbijter die het gemunt heeft op blote kinderbillen of het poepiemonster die jouw poep een feestmaal vindt! De gedichten zijn ook heel erg geschikt voor begrijpend luisteren. Perfect wanneer je nog even 10 minuutjes over hebt aan het einde van de dag of tijdens het eten en drinken.

Babbelpunten: 9/10.  

BOEKENPRET
In het boek staan gedichten centraal. In deze Boekenpret opdracht gaan leerlingen zelf aan de slag met het schrijven van een gruwelijk grappig gedicht over griezels. Klik op de download button hieronder om de opdracht te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *