Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: BATCAT

MAGGIE RAMM

Deze week blijven we in de boekenbabbel in de kattenhoek met een graphic novel: Batcat. Dit is het eerste deel van een nieuwe reeks. Hieronder lees je er alles over en kun je een gratis verwerkingsopdracht bij dit boek downloaden.

Het is geen vleermuis. En ook geen kat.
Het is eigenwijs, rond, en roze.
Rara, wat is dat? Het is…

BATCAT!

Batcat is het liefst alleen in de fijne boomhut op Spookeiland. In alle rust gamen, snacken en tv-kijken, heerlijk! Maar dan duikt er een brutaal spook op dat zomaar Batcats ijs opeet en een hoop irritante vragen stelt. Batcat wil rust! Met een verdwijnspreuk is dat spook zo verjaagd. Alleen even de ingrediënten bij elkaar zoeken… Dat valt op Spookeiland niet
mee als je geen vleermuis bent. En geen kat. Maar gelukkig is Batcat wel de enige echte Batcat. En dat is precies goed!”

In de categorie graphic novels, kan ik zeggen dat Batcat toegevoegd zou moeten worden aan jouw collectie. Batcat is een originele graphic novel. Het is grappig geschreven en getekend. Het boek zou zeer geschikt zijn voor de fans van Dogman, en dat is het zeker! Maar daarnaast denk ik ook dat Batcat weer een heel nieuw publiek aantrekt. Batcat weet niet zo goed waar hij bij hoort: het is geen kat en het is geen vleermuis. Soms weten kinderen ook niet zo goed waar ze bij horen, dan dan kunnen ze zich denk ik goed identificeren met dit boek. Dit boek gaan ook over vriendschap. Kan Batcat spook Ali verdrijven uit zijn huis? Of zouden Batcat en Ali misschien toch vrienden kunnen worden? En wat heeft de heks hiermee te maken? Een topboek dat geschikt is vanaf groep 5!

Babbelpunten: 9/10.

BOEKENPRET
Klik op de downloadbutton hieronder om de verwerkingsopdracht te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *