Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DON & SJON

CATHARINA VALCKX

Deze week een tweede serie boeken uit de reeks tijgerlezen: Don & Sjon. Inmiddels zijn er al drie delen beschikbaar. Hieronder lees je wat ik ervan vind en kun je een verwerkingsopdracht downloaden.

“Don en Sjon zijn elkaars tegengestelden. Meestal denken ze anders over de dingen. Maar dat staat hun vriendschap niet in de weg, integendeel! Ze eten samen koekjes, ze nodigen vrienden uit, ze zien een kriebeldiertje in een holle boom en worden verliefd.
Zes korte stripachtige verhaaltjes voor beginnende lezers over de grappige en lieve vrienden Don en Sjon.”

Was ik al fan van Rotkat, ben ik dat misschien nog wel meer van Don en Sjon. Ondanks dat er inmiddels al drie delen zijn, zijn de drie delen heel goed los van elkaar te lezen. Want die kleine is Don en die lange is Sjon. En daarmee kom je eigenlijk al een heel eind. Drie hilarische verhalen die geschikt zijn voor kinderen in groep 3/4. Naast dat dit echt “must reads” zijn voor jonge lezers, zijn de boeken ook erg leuk om voor te lezen. Ieder boek is opgedeeld in een paar korte verhaaltjes die samen wel één verhaal vormen. Een van de verhalen gaat bijvoorbeeld “Sneeuwwitje en de zeven honden”. Dit is een vervolg op, alleen zit er een boze “echte” dwerg in. Kortom: deze boeken zijn een schot in de roos voor jouw groep 3/4!

Babbelpunten: 10/10.

BOEKENPRET
Klik op de downloadbutton hieronder om de verwerkingsopdracht te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *