Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: EEN MUMMIE HEEFT MIJN HUISWERK OPGEGETEN

THIAGO DE MORAES

Deze week: een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten. Hieronder lees je waar dit boek over gaat en wat ik er van vond. Ook vind je onderaan dit bericht nog een verwerkingsopdracht bij dit boek onder het kopje: Boekenpret!

“Pas op voor mummies! In deze supergrappige graphic novel reis je naar het Oude Egypte.

Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten is het eerste deel in de nieuwe graphic novel-serie van Thiago de Moraes. Reis mee naar het land van de mummies en piramiden!

Wanneer Harry in een ongebruikelijke wervelwind terechtkomt, belandt hij per ongeluk in het Oude Egypte. Dat is verre van handig, vindt Harry. Hij is weliswaar goed in wiskunde en het maken van lijstjes, maar overleven in 3100 voor Christus? Dat stond níét op zijn lijstje voor vandaag. Lukt het Harry om vrienden te maken en te wennen aan zijn nieuwe (oud-Egyptische) school, waar hij bijna alleen gymles krijgt? Weet hij op tijd te ontsnappen aan enge mummies en zal hij ooit weer terug naar het heden kunnen reizen? En – misschien wel het allerbelangrijkst – zal hij zijn huiswerk terugkrijgen van die ellendige krokodil?”

WAT VIND IK?
Dit boek heeft een leuke invalshoek om kinderen kennis te laten maken met het oude Egypte. Doordat Harry door een tijdreis daar echt terecht komt en daar van alles mee maakt, gaat het echt leven. Het feit dat het een graphic novel is, helpt hier ook enorm aan mee. Het boek is rijk aan illustraties, waardoor het boek er aantrekkelijk uit ziet. Ook zijn de illustraties goed gekozen ter ondersteuning van het verhaal. Je hebt niet het idee dat het er teveel zijn. Kinderen die Dummie de mummie of Julius Zebra leuk vinden, zullen dit boek ook zeker willen lezen!  

Babbelpunten: 9/10.  


BOEKENPRET
In het boek staat tijdreizen centraal. In deze Boekenpret opdracht gaan leerlingen zelf fantaseren waar zij naar toe zouden willen als zij een reis door de tijd zouden mogen maken. Klik op de afbeelding hieronder om de Boekenpret te downloaden.

EEN MUMMIE HEEFT MIJN HUISWERK OPGEGETEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *