Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DE ENORM EIGENWIJZE EENHOORN

PIP BIRD

Deze week in de boekenbabbel: De enorm eigenwijze eenhoorn. Ik kan alvast verklappen: dit boek is een van mijn nieuwe lievelings! Hieronder vertel ik waarom en kun je een boekenpret downloaden.

“Het is Mira’s allergrootste wens om ooit naar de Eenhoornschool te gaan, waar ze haar allerbeste eenhoornvriend zal ontmoeten. Ze is dan ook door het dolle heen wanneer ze op een dag haar toelatingsbrief ontvangt. Wie zal haar eenhoorn worden: Angelica, Delilah Glinsterhoef, Ster? Helaas: Mira krijgt Dirk. Dirk is niet elegant, niet glitterig: Dirk is vooral heel erg lui. Zullen Mira en Dirk ooit vrienden worden, en op een magische speurtocht mogen gaan?”

WAT VIND IK?
Dit boek is officieel een van mijn nieuwe lievelings. Om te beginnen gaat dit boek over eenhoorns, regenbogen en glitter. Zonder ook maar 1 letter gelezen te hebben was ik al verkocht! Het verhaal blijkt ook nog eens super tof te zijn. Het is een beetje Harry Potter meets eenhoorns. Mira mag voor het eerst naar de eenhoornschool, waar ze haal eigen eenhoorn krijgt. Dit is niet wat Mira zich erbij voorgesteld had. Dirk is namelijk geen elegante eenhoorn, maar enorm lui. Dit zorgt wel voor hilarische situaties. Op de eenhoornschool gelden namelijk niet alleen regels voor de leerlingen, maar ook voor de eenhoorns! En Dirk… tsja… Dirk is nou niet echt een voorbeeld eenhoorn. Gelukkig is Mira een doorzetter, maar zullen ze vrienden worden? En krijgt Mira Dirk aan de praat om somen op een magische speurtocht te gaan? Ik vind dit echt een enorm leuk boek voor groep 5/6! Echt een aanwinst! En het leuke is…. er zijn al meerdere delen beschikbaar! Binnenkort komt er een review van het tweede deel!

BOEKENPRET
Klik hieronder op de downloadbutton om de boekenpret te downloaden. In deze opdracht ontwerpen de leerlingen hun eigen eenhoorn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *