Ga naar de inhoud

PECH ZEG! GEWICHTSMATEN OMREKENEN

Het spel Pech Zeg! is in een nieuw jasje gestoken. Dit keer voor het omrekenen van gewichtsmaten. Hieronder lees je hoe dit spel werkt.

WAT HEB JE NODIG?
* KAARTJES.

HOE WERKT HET?
De kaartjes worden geschud. Alle spelers (3 – 5 spelers) krijgen 5 kaartjes. De rest van de kaartjes liggen op een afpak stapel. Ze moeten vervolgens proberen om alle kaartjes bij een bepaald gewicht in handen te krijgen. De speler die aan de beurt is vraagt aan een speler naar keuze: “Heb jij voor mij van 100 gram 1 hectogram?” Wanneer de andere speler dit kaartje heeft, moet hij dit overhandigen. Heeft de speler nu alle drie de kaartjes? Dan mag hij dit op tafel leggen. Heeft hij dit niet, dan gebeurt er niets. Dan is de beurt voorbij. Heeft de andere speler het kaartje dat gevraagd wordt niet, dan zegt hij: “Pech zeg!”. De speler die aan de beurt was, moet nu een kaartje pakken van de afpakstapel. Nu is zijn beurt voorbij en is de volgende speler aan de beurt. Heeft een speler geen kaartjes meer? Dan mag hij tijdens zijn volgende beurt gewoon weer een kaartje vragen aan een andere speler die hij of krijgt, of een kaartje moet pakken van de afpakstapel. De speler die aan het einde van het spel de meeste drietallen heeft, wint!

VARIATIE
Er zitten twee versies van dit spel in dit product. Een waarbij alle getallen ingevuld zijn, en een waarbij ze steeds moeten rekenen om aan het antwoord te komen.

VERSIE 1
VERSIE 2

TIP!
Je kunt de kaartjes ook aanvullen en mixen met andere maten: bijvoorbeeld lengtematen.

Van dit spel zijn twee versies beschikbaar: een met hele getallen en een met kommagetallen. Klik op de afbeelding hieronder om naar het product te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *