Ga naar de inhoud

PIM PAM PET TAAL ACTIEF SPELLING

Misschien wel een van de oudste spelletjes die we kennen: Pim Pam Pet. Naast dat Pim Pam Pet perfect is voor het oefenen van woordsoorten, kun je hier ook spellingscategorieën mee laten automtiseren! Met dit spel laat je leerlingen oefenen met alle categorieën die binnen Taal Actief Spelling aan bod komen. Hieronder lees je wat je nodig hebt en hoe het spel werkt.

WAT HEB JE NODIG?
* Kaartjes uit de download.
* Pim Pam Pet spel.
* Eventueel een bel.
* Wisbordje & stift.

KAARTENSET BASIS 1
KAARTENSET BASIS 2
KAARTENSET GROEP 4

Om het spel te kunnen spelen heb je zowel kaartjes nodig uit de kaartenset basis en kaartjes uit de kaartenset spellingscategorieën van het leerjaar dat je hebt. Je kunt zoveel kaartjes toevoegen als je zelf wilt. Wil je bijvoorbeeld meer jokers in het spel, dan print je deze vaker uit. Dit geldt ook voor de kaartjes met de spellingscategorieën.

HOE WERKT HET?
De speler draait een letter op het Pim Pam Pet spel, bijvoorbeeld de letter “k”. Vervolgens pakt de speler een kaartje. Op het kaartje staat een spellingscategorie, bijvoorbeeld een woord met een ei. Er moet dan een woord bedacht worden met de letter “k”, bijvoorbeeld “klein”. Dit woord wordt op het wisbordje geschreven. Is het goed? Dan mag de speler het kaartje houden. Is het antwoord fout? Dan gaat het kaartje weer onderop de stapel. Het kan ook zijn dat de speler een kaartje pakt waar een handeling op staat, bijvoorbeeld “lever al je kaartjes in”. Deze handeling wordt dan uitgevoerd.

VARIATIE BIJ EEN FOUT ANTWOORD
Wanneer de speler het antwoord fout heeft gespeld, kun je het kaartje ook in spel houden door er een extra spel element aan toe te voegen. Voor dit spel element heb je een bel nodig. De andere spelers mogen namelijk, op het moment dat er een fout antwoord gespeld is, proberen het kaartje in handen te krijgen. Dit doen ze door zo snel mogelijk op de bel te drukken. De speler die als eerste op de bel heeft gedrukt, mag proberen een goed antwoord op te schrijven. Is het antwoord goed? Dan mag die speler het kaartje houden. Is het antwoord fout? Dan mogen de andere spelers wederom proberen het kaartje in handen te krijgen.

VARIATIE IN AANBOD
Je kunt zelf kiezen welke spellingscategorieën je aan het spel toevoegt. Je kunt ze ook mixen met categorieën uit een vorig leerjaar zodat ze ook hiermee blijven oefenen. De kaartjes hebben per leerjaar een eigen kleur. Binnen het leerjaar zijn ze genummerd op thema zodat je makkelijk kunt zoeken.

HEB JE GEEN SPEL?
Klik hieronder om hem te bestellen!

HEB JE GEEN BEL?
Klik hieronder om er een te bestellen.

DOWNLOAD
Klik op de downloadbutton hieronder om het spel te downloaden.

1 reactie op “PIM PAM PET TAAL ACTIEF SPELLING”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *