Meteen naar de inhoud

TAAL ACTIEF WOORDENSCHAT BINGO

Bingo is waarschijnlijk één van de favoriete spellen in veel klassen. Maar wist je dat je dit spel ook in kunt zetten voor het consolideren van woordenschat? Hieronder lees je hoe het werkt.

VOORBEELD TAAL ACTIEF VERSIE 4
VOORBEELD TAAL ACTIEF VERSIE 4

MATERIALEN:

* Bingokaarten 3 x 3 (Taal Actief versie 4) of 4 x 4 (Taal Actief versie 5).
* Bingo kaartjes leerkracht.
* Pen / Potlood / Wisbordstift / Fiches.

VOORBEREIDING:
Print voor alle leerlingen een bingokaart. Er zijn 30 verschillende kaarten. Deze zijn te herkennen aan het nummer rechts onderin de ster. Ze zijn ontworpen op A5 formaat. Vind je dit te groot? Kies dan bij het afdrukken voor een afdruk met 2 pagina’s op 1 pagina. Je kunt ervoor kiezen om ze te lamineren zodat je ze vaker kunt gebruiken.

VOORBEELD TAAL ACTIEF VERSIE 5

HOE WERKT HET?
De leerkracht pakt een kaartje en leest de betekenis van het woord voor. De leerlingen gaan op hun bingokaart op zoek naar het woord dat hierbij hoort.

VARIATIE:
Je kunt dit spel klassikaal spelen, maar je kunt leerlingen dit ook in een groepje laten spelen. Eén leerling leidt dan het spel en leest de betekenis van de woorden voor.

BUNDEL

Alle thema’s zijn los verkrijgenbaar, maar voor alle groepen zijn ze ook in een voordeelbundel beschikbaar. Let wel op! Voor de nieuwe versie van Taal Actief (versie 5) is het een groeibundel. Dit betekent dat deze bundel nog niet compleet is. Per thema staat aangegeven wanneer het online komt. Het enige wat je dan hoeft te doen is op de website in te loggen op je account en de nieuwe product te downloaden. Voor Taal Actief (versie 4) is de bundel al compleet.

Klik op de afbeelding hieronder om naar een bundel te gaan.

TAAL ACTIEF VERSIE 4


TAAL ACTIEF VERSIE 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *