Meteen naar de inhoud

BOEKENBABBEL: VAN HONINGBIJ TOT HAGELSLAG

Over al het lekkers dat van planten komt.
Joel Broekaert & Marieke van Ditshuizen.

De Kinderboekenweek komt er weer aan! Dit jaar is het thema Gi-Ga-Groen. Van Honingbij tot hagelslag is één van de kerntitels dit jaar. Hieronder lees je wat ik van dit boek vind en ook een verwerkingsopdracht bij dit boek in de Boekenpret.

“Het is iets waar we nauwelijks bij stilstaan, met kant-en-klaar producten in overvloed, maar een groot deel van ons voedsel kun je zó van een boom of struik plukken. Ook de grondstoffen van producten die wij dagelijks gebruiken, zoals chocola, kaneel en vanille, komen uit de natuur. Wist je bijvoorbeeld dat kaneel van de bast van een kaneelboom komt?
Van honingbij tot hagelslag laat in woord en beeld zien wat de oorsprong is van ons dagelijks voedsel, namelijk: de plant. Van zaadje tot kiem, via stengel en blad naar uiteindelijk een bloeiende en vruchtdragende plant. Maar ook de wortels, knollen en bollen worden niet vergeten en de cyclus is weer rond als we vervolgens weer de grond induiken voor de schimmels.”

WAT VIND IK?
Ik vind dit een supertof informatief boek voor de bovenbouw. Je kunt duidelijk merken dat dit boek geschreven is door iemand die er verstand van heeft. Joel Broekaert is culinair journalist bij gerenomeerde kranten en tijdschriften, tv-programmamaker en schrijver over eten. Beter gezegd: een vakidioot. Dit boek maakt kinderen bewust hoe eten gemaakt wordt, en dat er dus een heel proces aan vooraf gaat voordat iets in de supermarkt of op je bord ligt. Erg leuk en leerzaam boek wat helemaal bij de tijd van nu past.

Babbelpunten: 8/10.

BOEKENPRET
Klik hieronder op de downloadbutton om de boekenpret te downloaden. In deze opdracht maken de leerlingen een informatieposter over een van de onderwerpen die zij in het boek gelezen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *