Ga naar de inhoud

MEERVOUDSVORMEN WANDEL

Een tijd geleden postte ik de blog over wandel spelling. Hier had ik gebruik gemaakt van houten schijfjes. Deze schijfjes heb ik hergebruikt voor deze meevoudsvormen wandel. In de blog wandel spelling leg ik uitgebreider uit hoe je dit kunt maken.

Materiaal:
* Natural deco mix van de Action.
* Kaartjes met woorden.
* Klittenband.
* Mand.
* Werkblad.

VOORBEREIDING:
Maak kaartjes met de woorden waarvan je wilt dat de leerlingen oefenen met de meervoudsvorm van dit woord. Deze woorden schrijf je op het kaartje in het enkelvoud. De afmetingen van de kaartjes die ik gebruikt heb zijn 1,7cm x 3cm. Ik heb de kaartjes gelamineerd en met klittenband op de schijfjes bevestigd. Deze heb ik vervolgens in de mand gedaan. Ook heb ik voor iedere leerling een werkblad uitgeprint.

HOE WERKT HET:
Alle leerlingen krijgen een werkblad. Ook heb ik alle kinderen één schijfje gegeven om mee te starten. Daarna heb ik de mand ergens in het lokaal gezet. De leerlingen kunnen vervolgens helemaal zelfstandig aan de slag gaan. Het woord dat op het kaartje staat, schrijven zij 3x op in het meervoud. Dit doen zij met drie verschillende kleuren. Wanneer ze dit gedaan hebben, lopen ze naar de mand. Ze doen het schijfje dat ze hebben erin en pakken er een nieuwe uit. Deze nemen ze mee terug naar hun plek en schrijven het woord weer 3x op in het meervoud. Zo gaat het door tot ze hun blad vol hebben of tot de tijd om is.

VARIATIE:
Je kunt deze werkvorm ook inzetten in een cirquit. Dan werkt er één groepje tegelijkertijd met dit materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *