Ga naar de inhoud

WANDEL SPELLING HERFST

Voor de variantie doe ik graag spelling op een andere manier. In deze blog lees je hoe je wandel spelling kunt doen in het thema herfst.

Materiaal:
* Natural deco mix van de Action (zie foto).
* Kaartjes met spellingwoorden.
* Klittenband.
* Mand.
* Werkblad.

VOORBEREIDING:
Maak kaartjes met de spelling woorden die je wilt laten oefenen. De afmetingen van de kaartjes die ik gebruikt heb zijn 1,7cm x 3cm. Met deze afmetingen kun je de allerkleinste schijfjes niet gebruiken. Wanneer je deze wel wilt gebruiken, moet je de kaartjes uiteraard wat kleiner maken. Ik heb de kaartjes vervolgens gelamineerd en met klittenband op de schijfjes bevestigd. Ik heb gebruik gemaakt van klittenband zodat ik ze nog vaker kan gebruiken voor een andere spellingscategorie. Deze heb ik vervolgens in een mand gedaan. Er zaten ongeveer 40 woorden in de mand. Daarnaast heb ik voor iedere leerling een werkblad uitgeprint.

HOE WERKT HET:
Alle leerlingen krijgen een werkblad. Daarnaast heb ik alle kinderen één schijfje gegeven om mee te starten. Daarna heb ik de mand ergens in het lokaal gezet. De leerlingen kunnen vervolgens helemaal zelfstandig aan de slag gaan. Ze schrijven eerst het woord 3x op wat zij gekregen hebben. Dit doen zij met drie verschillende kleuren. Hierbij kun je uiteraard kiezen voor mooie herfstkleuren. Wanneer ze dit gedaan hebben, lopen ze naar de mand. Ze doen het schijfje dat ze hebben erin en pakken er een nieuwe uit. Deze nemen ze mee terug naar hun plek en schrijven het woord weer 3x op. Ze gaat het door tot ze hun blad vol hebben.

VARIATIE:
Je hebt altijd leerlingen die sneller klaar zijn. Deze leerlingen kun je opnieuw een aantal woorden uit de mand laten pakken. Met deze woorden kunnen ze dan op de achterkant een zin laten schrijven.

Klik op de afbeelding hieronder om het werkblad te downloaden.

WANDELSPELLING

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *