Ga naar de inhoud

ZWEEDS LOOPSPEL WERKWOORDEN TEGENWOORDIGE TIJD STAM D

Omdat jullie zo enthousiast waren over het vorige Zweedse Loopspel, hierbij ook nog een Zweeds Loopspel dat aansluit bij Taal Actief Spelling groep 6 thema 8. Naast dit thema, sluit het ook aan bij groep 7 thema 1. Dit spel is uiteraard ook los te gebruiken om te oefenen met het vervoegen van werkwoorden in de tegenwoordige tijd.

Je kunt dit spel spelen in de klas, op de gang, in de speelzaal, in de gymzaal of op het plein. Het enige wat van belang is, is dat de leerlingen voldoende ruimte hebben om zich te kunnen bewegen. Hoe het spel werkt, kun je hieronder lezen.

MATERIAAL:
* A4 vellen met vragen.
* Per groepje een antwoordenblad.
* Per groepje een pen / potlood.
* Plakband / buddy.
* Antwoorden.

HOE WERKT HET?
Zorg dat je van te voren de vragen opgehangen hebt in de ruimte waar je het Zweeds loopspel wilt gaan spelen. Maak vervolgens 2/3 tallen. Ieder koppeltje / groepje krijgt vervolgens een antwoordenblad. Er wordt in Estafette vorm gewerkt. De leerling die aan de beurt is loopt / rent naar een vraag, leest de vraag en loopt / rent vervolgens weer terug naar zijn koppeltje / groepje. Hij noteert het antwoord op het antwoordenblad. Dan is de volgende aan de beurt. Zo gaat het verder tot alle antwoorden gevonden zijn of de tijd om is. Het team met de meeste goede antwoorden wint.

DOWNLOAD
Klik op de downloadbutton onder de afbeelding om het Zweeds Loopspel te downloaden. Je kunt de download ook terugvinden in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *