Ga naar de inhoud

WAAROM HEBBEN WE TENEN?

EEN GRAPPIGE VRAAG (EN EEN ANTWOORD) VOOR ELKE DAG
MOLLY OLDFIELD

Dit supertoffe boek lag afgelopen week bij mij op de deurmat. Hieronder lees je meer over dit boek en wat ik ervan vind. Ook vind je onderaan dit bericht nog een verwerkingsopdracht bij dit boek onder het kopje: Boekenpret!

“Van dit boek word je wijzer: 366 vragen (en antwoorden) voor elke dag van het jaar.

In Waarom hebben we tenen? van Molly Oldfield staan honderden vragen van kinderen en antwoorden van experts over uiteenlopende onderwerpen. Een fascinerend boek vol interessante weetjes voor het hele jaar, met full colour illustraties van kunstenaars van over de hele wereld.

Kunnen vissen met elkaar praten? Waar komen ideeën vandaan? Hoe kan het dat we verschillende smaken proeven? Hoe kunnen astronauten in het donker zien? Waarom heeft een octopus drie harten? Ben jij ook iemand die altijd vol vragen zit? Gelukkig krijg je in dit boek veel antwoorden… maar liefst 366. Zo kun je elke dag weer iets nieuws leren – ook in een schrikkeljaar!”

WAT VIND IK?
Wat een supertof informatief boek is dit. Toen ik het pakketje open maakte, was in meteen onder de indruk van dit boek. Het boek heeft een groot formaat (ongeveer A4), en ziet er robuust uit door hardcover. Wanneer je voor het eerst door het boek bladert zie je meteen dat het boek opgebouwd is uit prachtige illustraties. Het boek zelf is opgebouwd in maanden en iedere maand is vervolgens weer opgebouwd uit data. Het maakt dus helemaal niet uit op welke dag van het jaar je begint te lezen uit het boek. Iedere dag staat er een vraag zijn centraal. Bijvoorbeeld: Waarom hebben we tenen? Krijgen spechten nooit hoofdpijn? Kun je zeekomkommers eten? Waar slapen leeuwen ’s nachts? Vervolgens wordt er antwoord gegeven op de vraag. De ene keer is het antwoord lang, soms kort. Dit boek is perfect om in de klas te gebruiken. Je kunt namelijk iedere dag een vraag behandelen wat ongeveer 5 minuten in beslag zal nemen. Je kunt er de dag mee starten, gebruiken tijdens het fruit eten of de dag juist mee afsluiten. Met dit boek heb je gegarandeerd het hele jaar succes! Daarnaast is dit boek ook zeker een goede aanvulling voor de klassen- of schoolbibliotheek. Kinderen zullen uuuuren met veel plezier uit dit boek lezen.


Babbelpunten: 10/10.  

BOEKENPRET
In het boek staat er iedere dag een vraag centraal. In deze Boekenpret opdracht gaan leerlingen zelf aan de slag met een vraag die zij hebben. Klik op de downloadbutton hieronder om de opdracht te downloaden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *