Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: ROTKAT

JANNEKE SCHOTVELD

Deze week in de boekenbabbel een boek uit de serie tijgerlezen: Rotkat. Hieronder lees je er alles over en kun je een gratis verwerkingsopdracht bij dit boek downloaden.

“Dit is Rotkat. Ooit heette hij Poekie, maar dat weet niemand meer. Zelfs hijzelf niet. Rotkat woont op een vuilnisbelt, in een heus Kasteel. Zijn beste vriend is Mohammed, een meeuw. Samen jatten ze graag een visje op de markt. Rotkat heeft alles al meegemaakt in zijn leven. Dus hij is nergens meer bang voor. Niet voor honden, niet voor mensen en zeker niet voor auto’s. Of wacht, er is één ding waar hij misschien toch nog bang voor is. Eén klein, ieniemienie dingetje maar…”

Ik was zelf nog niet bekend met de serie tijgerlezen, maar wat is dit een leuke serie! Boeken voor jonge lezers waarbij de nadruk ligt op humor en spanning. Dit om kinderen te helpen om op een leuke en boeiende manier te leren lezen. Nou, ik kan je al 1 ding vertellen: dat doet dit boek!

Met een verhaal van de auteur van Super Juffie, kan er natuurlijk vrij weinig misgaan. Dit spannende avontuur over Rotkat is geschikt voor kinderen in groep 3/4 die net beginnen met lezen. Blijft Rotkat namelijk uit de handen van AD: Ziet u een losse kat? Bel AD! Daarnaast is Rotkat helemaal hoteldebotel van Mimi. Maar mimi is geen straatkat en woont bij een baasje. Zal dat goedkomen? Rotkat is een boek dat in iedere schoolbieb/klassenbieb zou moeten staan! Ik denk dat er nooit een laagje stof op zal ontstaan.

Babbelpunten: 9/10.

BOEKENPRET
Klik op de downloadbutton hieronder om de verwerkingsopdracht te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *