Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: EVY EN EENHOORN

DANA SIMPSON

Deze week in de boekenbabbel het eerste uit de reeks Evy en Eenhoorn. Eenhoorns… I love them! Daarom was ik ook super nieuwgierig naar deze reeks. Eerder schreef ik al over “de enorm eigenwijze eenhoorn“. Deze eenhoorn reeks lijkt daar totaal niet op! Hieronder lees je er alles over en kun je een verwerkingsopdracht downloaden.

“Evi verveelt zich en ketst steentjes over het water. Tot er een steen tegen een eenhoorn ketst. En Evi een wens mag doen. En ze wenst dat de eenhoorn in kwestie haar bestie wordt.
Dus laveert Evi nu door alle basisschoolproblemen met een eenhoorn aan haar zijde. Niks mis met een beetje narcisme en hooghartigheid op zijn tijd als dat betekent dat je beste vrienden bent met een eenhoorn. Toch?”

Dit boek was totaaaal niet wat ik er van te voren van verwacht had. Ik had verwacht dat ik ondergedompeld zou worden in een mierzoet eenhoorn verhaal. Dit was dus niet zo. In plaats van dat ik een mierzoet verhaal kreeg, kreeg ik een boek vol narcisme en sarcasme. Het is wel een manier van schrijven waar je van moet houden: je houdt ervan of niet. And I love it! Het narcisme vanuit Goudsbloem Hemelse Neusvleugels en het sarcasme vanuit Evi. Goudsbloem is helemaal vol van zichzelf en heeft een schild der saaiheid om te voorkomen dat iedereen ten onder gaat aan haar schoonheid. Evi daar en tegen is daar allemaal niet zo van onder de indruk. Die is allang blij dat ze een eenhoorn als beste vriendin heeft. Samen komen ze in de meest vreemde situaties terecht die vol humor zitten. Dit boek wil je in jouw klas hebben! De meiden zullen ervan smullen! Geschikt vanaf groep 5.

Zoals Britney ooit zong… Gimme more! Ik wil deze hele reeks!

Babbelpunten: 10/10.

BOEKENPRET
In deze boekenpret gaan de leerlingen op zoek naar een weetje over een eenhoorn en maken daar een informatieve poster van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *