Meteen naar de inhoud

BOEKENBABBEL: PALMEN OP DE NOORDPOOL

Het grote verhaal van klimaatverandering.
Marc ter Horst.

Palmen op de Noordpool is ook een van de thematitels van de Kinderboekenweek 2022: Gi-Ga-Groen. Vorige weken kwamen al “Van Honingbij tot hagelslag” en “Noordpool/Zuidpool” voorbij. Palmen op de Noordpool is het derde boek in een reeks van vier Gi-Ga-Groene boeken die voor bij zullen komen. Hieronder lees je wat ik van dit boek vind en ook een verwerkingsopdracht bij dit boek in de Boekenpret.

“Iedereen heeft het over klimaatverandering. Maar bijna niemand snapt het. Jij wel, als je dit boek hebt gelezen. In Palmen op de Noordpool vertelt Marc ter Horst je alles over klimaatverandering. Het is een verhaal vol vulkanen, mammoeten en stoommachines. Met smeltende gletsjers, verwoestende orkanen en gniffelende inktvissen. En met dappere wetenschappers die diep in ijs boren om te laten zien dat klimaatverandering van alle tijden is, maar dat de opwarming van nu toch echt een ander verhaal is. Palmen op de Noordpool is een belangrijk boek over jou en je toekomst, maar ook een grappig boek vol verrassende informatie.”

WAT VIND IK?
Klimaatverandering…. voor veel volwassen mensen is dit al een ver van je bed show. Laat staan voor kinderen. Dit boek doet zeker een goede poging om kinderen dit fenomeen te laten begrijpen. Het boek is opgedeeld in 10 hoofdstukken waarbij het zich niet alleen richt op de problemen van de huidige maatschappij. Het kijkt ook terug op klimaatveranderingen die onze planeet in het verleden al doorlopen heeft, maar het kijkt ook naar de toekomst. Dit boek zal niet geschikt zijn voor al jouw leerlingen, maar zeker wel voor de leerlingen die hier geïnteresseerd in zijn. Zij zullen uren met veel plezier en interesse in dit boek lezen en misschien hebben ze na het lezen van dit boek nog wel meer vragen dan ze voor het lezen van dit boek hadden.

Babbelpunten7/10.

BOEKENPRET
Klik hieronder op de downloadbutton om de boekenpret te downloaden. In deze opdracht maken de leerlingen een quiz over dit boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *