Meteen naar de inhoud

BOEKENBABBEL: NOORDPOOL/ZUIDPOOL

Op expeditie naar de extremen van onze planeet.
Michael Bright.

Noordpool/Zuidpool is ook een van de thematitels van de Kinderboekenweek 2022: Gi-Ga-Groen. Vorige week kwam al “Van Honingbij tot hagelslag” voorbij. Noordpool/Zuidpool is het tweede boek in een reeks van vier Gi-Ga-Groene boeken die voor bij zullen komen. Hieronder lees je wat ik van dit boek vind en ook een verwerkingsopdracht bij dit boek in de Boekenpret.

“Dit prachtige omdraaiboek neemt je mee naar de Noordpool en de Zuidpool. Leer op de Noordpool van alles over de natuur daar, van de ijsberen tot de temperatuur. Welke dieren wonen er nog meer? Welke gevolgen heeft de klimaatverandering voor de ijskappen en de dieren? Hoe ziet het leven er rondom de Noordpool uit voor de mens? Wist je dat er ook testlocaties zijn voor raketlanceringen? Keer het boek om en voor je het weet ben je op de Zuidpool, op het continent Antarctica. Daar is het zo mogelijk nog kouder. Lees alles over de spectaculaire race in 1911 om deze pool als eerste te bereiken. Leer over de orka, het ultieme pool-roofdier. En natuurlijk de pinguïns die op de Zuidpool wonen. Voor een expeditie naar de polen heb je echt geen thermokleding nodig. Met dit schitterend geïllustreerde boek waan je je op de meest woeste én mooiste plekken op aarde. Kruip lekker met ‘Noordpool/Zuidpool’ en met een dekentje op de bank.”

WAT VIND IK?
Voor kinderen is de wereld vaak een groot begrip. De Noordpool en de Zuidpool wordt dan ook vaak door elkaar gehaald. Dit boek helpt leerlingen om deze twee polen uit elkaar te houden en vooral ook om de verschillen hiertussen aan te geven. Het is een heel mooi vormgegeven informatief boek waar kinderen uren zoet mee kunnen zijn. Het boek heeft prachtige illustraties. Dit kan echter ook als een minpunt ervaren worden omdat het geen “echte” foto’s zijn bijvoorbeeld. Persoonlijk stoor ik mij hier niet aan en ik vind ik de illustraties perfect passen bij de sfeer van het boek. Het boek geeft middels kleine stukjes tekst, informatie over veel verschillende aspecten van de Noordpool / Zuidpool. Wat mij betreft een aanrader voor de informatieve boeken in de schoolbibliotheek!

Babbelpunten7/10.

BOEKENPRET
Klik hieronder op de downloadbutton om de boekenpret te downloaden. In deze opdracht maken de leerlingen een feitjes pinguin / walrus. Door een pinguin / walrus te kiezen, kiezen ze automatisch één van de polen uit. Ze focussen zich vervolgens op deze kant van het boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *