Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: KNOTS

TIJS VAN MARLE

Deze week: Knots. Hieronder lees je waar dit boek over gaat en wat ik er van vond. Ook vind je onderaan dit bericht nog een verwerkingsopdracht bij dit boek onder het kopje: Boekenpret!

“In de derde grot van links in de groene vallei, werd een holenmensje geboren. Zijn ouders noemden hem Knots. Het was een naam voor een echte krijger. Alleen… Knots is niet zo stoer als zijn naam doet geloven! Wanneer Knots onverwachts vrienden wordt Freddie de oerkie en wanneer blijkt dat sneeuwleeuw Stip zijn hulp nodig heeft, besluit hij dat het tijd is om zichzelf te bewijzen in de wereld buiten de groene vallei. Hiervoor moet hij op hol geslagen mammoeten, klauwkrokodillen en giebelende lachkikkers te trotseren… Én zijn irritante zusje Tuf in bedwang houden! Is hij stoerder dan hij zelf dacht?”

WAT VIND IK?
Dit boek is geschreven door de schrijver van de Mees Kees, Dummie de Mummie en de Superjuffie films. Het kon dan ook niet anders dan dat dit een te gek boek zou zijn. Knots beleefd knots gekke avonturen in de oertijd. Wat ik het mooie van dit boek vind, is dat er een vriendschap ontstaat tussen twee kinderen die eigenlijk helemaal geen vrienden mogen zijn. Hun ouders hebben er zelfs voor gezorgd dat ze bang voor elkaar zijn. Door de knots gekke avonturen die zij samen in dit verhaal beleven, ontstaat er een vriendschap voor het leven! Ik denk dat kinderen, groep 4 tot 6, dit een grappig en spannend boek vinden wat zij graag in één ruk uit willen lezen.

Babbelpunten: 8/10.  


BOEKENPRET
In deze Boekenpret opdracht gaan leerlingen een spel bedenken voor Knots en Freddie wat zij samen zouden kunnen spelen. Klik op de download button hieronder om de Boekenpret te downloaden.  

KNOTS


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *