Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: GRAPMAN

HELD MET HUMOR
TJIBBE VELDKAMP & KEES DE BOER

Deze week: Grapman. Hieronder lees je waar dit boek over gaat en wat ik er van vond. Ook vind je onderaan dit bericht nog een verwerkingsopdracht bij dit boek onder het kopje: Boekenpret!

“Het eerste deel van een nieuwe serie over een superheld met geheime kracht: humor!
Nik lijkt een gewone jongen, maar eigenlijk is hij… Grapman! Als hij een boef wil vangen vertelt hij snel een mop en valt de boef om van het lachen – zo fantaseert hij. Jammer alleen dat de kinderen in zijn klas niet om hem lachen. En degene met de állerminste humor is hun leraar, meester Nietje. Wanneer Nik op een dag per ongeluk – of dankzij zijn superhumor? – de klas aan het lachen maakt, knapt er iets bij de meester. Hij neemt Nik en klasgenootje Noor mee naar een tijd waarin meesters kinderen nog echt mochten straffen. Kan Grapmans superhumor hen redden? Of maken zijn grappen het alleen maar erger? Met superveel illustraties in kleur van Kees de Boer.”


WAT VIND IK?
Deze super grappige nieuwe reeks is een aanrader voor in iedere klas. Het boek is met veel humor geschreven. De fantastische illustraties ondersteunen dit perfect! Ook is er een goede balans tussen tekst en illustraties.Graphic novels zijn momenteel zeer populair. Dit boek zit een beetje tussen een normaal boek en een graphic novel in. Daarnaast is het verhaal ook nog eens spannend! Kunnen Noor en Nik namelijk uit de kwaadaardige wereld van meester Nietje ontsnappen? Kan Nik grappen bedenken waar anderen wel om kunnen lachen? Een boek, waarvan ik denk, dat kinderen het in één keer uit zullen willen lezen!

Babbelpunten: 9/10.  


BOEKENPRET
In deze Boekenpret opdracht gaan de leerlingen nieuwe grappen bedenken voor Grapman. Kun jij DE grap bedenken die zijn klasgenoten wel leuk vinden? Klik op de afbeelding hieronder om de Boekenpret te downloaden.  

GRAPMAN


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *