Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: SCHEETMAN *LOST HET OP*

Poepnami-alarm
ADAM WALLACE

Deze week in de boekenbabbel het eerste deel van Scheetman * Lost het op *: Poepnami-alarm. Hieronder lees je alles over dit boek. Spoiler…. ik ben fan!

Ontdek het hilarische avontuur van Scheetman in dit supergrappige boek met veel illustraties en weinig tekst! Willem is de keurigste jongen in de schoonste stad ter wereld. Willem is zo netjes en keurig dat hij nog nooit van zijn hele leven een scheet heeft gelaten… TOT NU! De ene walmende wind na de andere knallende billenboer ontsnapt uit z’n kont. Wat moet Willem nu met zo’n supertalent? Ideaal voor fans van Kapitein Onderbroek en Dog Man!

Ik zal niet onder stoelen of banken schuiven dat een boek dat over poep, en alles wat hiermee te maken heeft, gaat. Dus toen ik dit boek tegenkwam, kon ik mezelf niet bedwingen. Mijn eerste reactie: dit is een van de leukste boeken die ik dit jaar gelezen heb! Het is een enorm origineel verhaal wat met veel humor geschreven is. En doordat het over scheten gaat, is dit boek gegarandeerd een knaller! Wanneer Willem zijn ouders vermist worden, na een ongeluk in de fabriek waar ze werken, komt oma voor hem zorgen. Wanneer Willem denkt dat hij enorm lijkt op zijn oma, blijkt hier een hilarische twist aan te zitten. Ze tovert hem om tot Scheetman. Kan Scheetman de schoonste stad ter wereld redden? Dit boek wil je in jouw klas hebben! Geschikt voor groep 4/5/6 (en uiteraard voor iedereen die, net als ik, zich niet kan bedwingen om een boek te lezen dat over poep/scheten gaat). Na het open einde van deel 1, duik ik snel in deel 2!

Babbelpunten: 10/10.

BOEKENPRET
In deze boekenpret denken de leerlingen na over wat er met Willem zijn ouders gebeurd zou kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *