Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: GAME HELDEN

DEEL 1: TEGEN DE MONSTERS
MARCEL VAN DRIEL

Deze week het eerste deel uit nog een nieuwe reeks genaamd: Game Helden. Hieronder lees je wat ik van dit boek vind en ook een verwerkingsopdracht bij dit boek in de Boekenpret.

“Om een reuzenslang in een game te verslaan, moeten Raff, Puck, Manú en Phileine Power Ups verzamelen. Wanneer ze uit de game worden gegooid, blijken ze deze superkrachten in het echt te hebben! Lukt het de Game Helden om uit de klauwen van de superschurk De Leeuwin en haar monsterleger te blijven?”

WAT VIND IK?
Net als bij het boek “De magische bieb” was ik ook bij dit boek positief verrast toen ik het boek in handen had. Uitgeverij Billy Bones heeft een duidelijke visie voor ogen betreft deze nieuwe reeksen boeken. Doordat het boek er aantrekkelijk uitziet en over gamen gaat, kan dit boek er zomaar voor zorgen dat kinderen die normaal gepsproken geen interesse hebben in lezen maar in gamen nu ook gaan lezen! Het verhaal is spannend, zeker wanneer het groepje vrienden zelf in de game belanden. Dit is iets wat iedere gamer wel zou willen ervaren! Kunnen ze samen de eindbaas verslaan? Zullen ze De Leeuwin te slim af zijn? Voor leerlingen eind groep 4, groep 5 en begin groep 6 echt een aanrader! Een leuke aanvulling voor in de school/klassenbibliotheek. Binnenkort verschijnt deel 2! Ik ben heel erg benieuwd hoe het verhaal verder zal gaan.

Babbelpunten: 8/10.

BOEKENPRET
Klik hieronder op de downloadbutton om de boekenpret te downloaden. In deze opdracht gaan de leerlingen nadenken over de eindbaas in hun eigen game.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *