Ga naar de inhoud

WOORDEN BATTLE

Omdat er nooit voldoende maniere zijn om te consolideren, hierbij een nieuw spel: Woorden Battle! Dit spel sluit aan bij Taal Actief (versie 4). Hieronder kun je lezen hoe het spel werkt.

MATERIALEN:

* Kaartjes.
* Grote spiekkaart.
* Kleine Spiekkaartjes.
* Hoge pot, Ik heb een suikerbus van de Action gebruikt.
* Een bel (voor de versie met 3 spelers of meer).

VOORBEREIDING:

Print alle kaartjes met de woorden en de betekenissen, de spiekkaart en de spiekkaartjes. Lamineer ze eventueel.

HOE WERKT HET? (2 SPELERS)

Een van de spelers pakt een kaartje uit de pot. Deze speler beslist vervolgens of hij gaat vragen naar het woord of naar de betekenis. Wanneer deze speler het woord voorleest, moet de andere speler de betekenis van dit woord geven. Wanneer de speler de betekenis van het woord voorleest, moet de andere speler het woord noemen dat erbij hoort. Is het antwoord goed? Dan mag de speler die het goed geraden heeft het kaartje houden. Is het antwoord fout? Dan gaat het kaartje terug in de pot. Iedere speler heeft ook 3 spiekkaartjes. Deze mogen ingezet worden op het moment dat hij het antwoord niet weet. Door een spiekkaartje in te zetten, mag de speler op de spiekkaart kijken om het antwoord op te zoeken en te noemen. De speler die aan het einde van het spel de meeste kaartjes verzameld heeft, wint.

HOE WERKT HET? (3-5 SPELERS)

Het spel wordt op dezelfde manier gespeeld als bij 2 spelers. De speler die het kaartje uit de pot trekt, stelt de vraag aan de speler links van hem. Je kunt er hierbij voor kiezen om een spelelement toe te voegen. Is het antwoord dat gegeven wordt fout? Dan mogen de andere spelers proberen het kaartje in handen te krijgen. Dit doen zij door zo snel mogelijk op de bel te drukken. Is het antwoord dan nog steeds fout? Mogen de overgebleven spelers het nogmaals proberen. Een spiekkaart mag alleen ingezet worden bij de eigen beurt, niet wanneer ze een kaartje van iemand anders in handen proberen te krijgen.

VARIATIE:
Je kunt dit spel spelen met de woorden van een specifieke week, meerdere weken door elkaar, of een eigen selectie. Je kunt de woorden ook mixen met die van een ander thema! Daarnaast kun je ook variëren in de hoeveelheid spiekkaartjes die je aan de spelers geeft. Je hebt de optie om te variëren tussen 1 en 6 spiekkaartjes.  

Klik hieronder op de afbeelding om naar de bundel per groep te gaan. LET OP dat je goede versie kiest! De spellen zijn namelijk beschikbaar voor zowel versie 4 als versie 5.

1 reactie op “WOORDEN BATTLE”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *