Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DE MAGISCHE BIEB

DEEL 1: BIEB OP STELTEN!
FEMKE DEKKER

Deze week het eerste deel uit een nieuwe reeks genaamd: De magische bieb. Hieronder lees je wat ik van dit boek vind en ook een verwerkingsopdracht bij dit boek in de Boekenpret.

” Een onverwachte ontmoeting in een mysterieuze bibliotheek. Jonas, Wilgje en Stan ontdekken dat er iets vreemds aan de hand is… Lukt het ze om het magische wezen dat ronddwaalt te vangen? “

WAT VIND IK?
Ik was positief verrast toen ik het boek voor het eerst in handen had. Het boek ziet er aantrekkelijk uit door de mooie illustraties. Ik denk dat dit zeker een bepaalde aantrekkingskracht heeft voor leerlingen om het boek uit te kast te pakken en het te gaan lezen. Het boek is makkelijk geschreven, spannend en het verhaal heeft een goede opbouw. Jonas, Wilgje en Stan ontdekken dat er iets vreemds aan de hand is in de bibliotheek. Er dwaalt een magisch wezen rond. Wat is dat voor wezen? Waar komt het vandaan? Kunnen ze het vangen? En kunnen ze dit doen zonder dat meneer Vrolijk ze ziet? Ik vind het een enorm leuk boek voor de betere leerlingen in groep 4, leerlingen in groep 5 en ik denk ook nog wel leerlingen in groep 6. Ik ga het volgende deel ook zeker aanschaffen want ik ben nu al benieuwd wat er nog meer voor magie in die bibliotheek rondhangt.

Babbelpunten 8/10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *