Ga naar de inhoud

BUNNY HOP KLOKKIJKEN

Met dit vrolijke spel in het thema Pasen, kun je het klokkijken laten oefenen en / of automatiseren. Hieronder leg ik uit hoe het spel werkt. Onderaan vind je de variaties van dit spel.

MATERIALEN:

* spelbord.
* kaartjes.
* pionnen.
* spinner / dobbelsteen.

VOORBEELD SPELBORD
VOORBEELD KAARTJES


HOE WERKT BUNNY HOP?
Iedereen begint in het vakje start. De kaartjes worden (eventueel geschud) op een afpakstapel gelegd. Iedere speler draait met de spinner of gooit met dobbelsteen en gaat het aantal ogen vooruit. Kom je op een vakje waar een paasei in afgebeeld staat, dan pak je een kaartje van de stapel. Je bekijkt hoe laat het is en zegt dit hardop. Is het antwoord goed, dan mag de speler het kaartje houden. Is het antwoord fout, dan wordt het kaartje onderop de stapel gelegd. Kom je op een vakje waar een handeling op staat, dan voer je deze uit. Kom je op een vakje waar een mandje met paaseieren in staat, dan mag je een kaartje kiezen uit de stapel. Voor ieder goed antwoord is 1 punt te verdienen. De speler die aan het eind de meeste punten heeft verzameld, wint.

MIX & MATCH
Alle spellen hebben hetzelfde uiterlijk. Dit zorgt ervoor dat je de kaartjes mixen naar de onderwijsbehoeften van jouw leerlingen! Je kunt dus ieder arrangement een ander aanbod aanbieden.

HELE UREN HALVE UREN KWARTIEREN
10 MINUTEN 5 MINUTEN
MINUTEN
BUNDEL HELE UREN HALVE UREN KWARTIEREN 10 MINUTEN 5 MINUTEN EN MINUTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *