Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DIT GEBEURDE ALLEMAAL ECHT

JOUKJE AKVELD
KEES DE BOER

De boekenbabbel is terug van weggeweest! En er is geen betere start dan in aanloop naar de Kinderboekenweek! Deze week een van de thematitels van de Kinderboekenweek: Dit gebeurde allemaal echt.

Cees verheugt zich erop een boek te lezen in de tuin, samen met haar katten. De zon schijnt, er staat een schommelbank, Cees is r helemaal klaar voor. Maar dan begint de buurvrouw tegen haar hondje te praten. Hárd. En buurman Matthijs blijkt een klusdag te hebben. Met slijptollen en zo. En precies vandaag barbecueën de overburen op hun balkonnetjes. Muziekje aan, gezellig! Oordopjes, koptelefoons… niets houdt de herrie tegen. Wat nu? En wat doet die hijskraan met sloopkogel eigenlijk voor de deur?

Een heerlijk absurd en toch uit het leven gegrepen verhaal. Met als onderliggende boodschap: als de werkelijkheid een keertje tegenzit is in de verbeelding alles mogelijk.

“Dit gebeurde allemaal echt” is een tijgerleesboek. Wat is tijgerlezen? Tijgerlezen zijn boeken die geschreven worden om leerlingen weer plezier te laten hebben in het lezen. Een ander voorbeeld van een Tijgerleesboek is “Bob Popcorn”. Deze boeken zijn vaak spannend of grappig.

Het boek begint met het voorstellen van alle personages. Het verhaal is erg leuk geschreven, heel erg anno nu. Het is net alsof iemand naast je staat en vertelt wat hij/zij afgelopen weekend meegemaakt heeft. Er zit ook veel humor in het boek. Tussendoor komt er steeds een vogel voorbij de commentaar geeft op war er zojuist vertelt is. Daarnaast is het verhaal ook erg herkenbaar. Iedereen heeft toch wel buren waar die zich een keer aan irriteert? Cees kan dit niet meer aan en onderneemt actie. Maar is dit wel echt gebeurt? Ik vind het een erg leuk boek voor groep 4/5.

Babbelpunten: 9/10.

BOEKENPRET
In deze boekenpret schrijven de leerlingen over hun eigen buren. Wat doen ze dat zij vervelend vinden? En hoe zouden ze het oplossen? Klik op de downloadbutton hieronder om het te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *