Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DOG MAN: DE BAL IS HOND

DAV PILKEY

Deze week in de boekenbabbel. Ook vind je onderaan dit bericht nog een verwerkingsopdracht bij dit boek onder het kopje: Boekenpret!

“Alle ballen verzamelen! Hier is het zevende avontuur van Dog Man.

Dog Man wil niets liever dan boeven in de boeien slaan, maar hij raakt steeds afgeleid door balletjes. Als Kleine Karel hem leert om bang voor de bal te zijn, lijken alle problemen opgelost. Maar dan staat er een nieuwe superslechterik op, met snode, RONDE plannen…
Wanneer Kleine Karels gemene grootvader en een geheimzinnige cupcake-held zich ermee gaan bemoeien, is de chaos compleet. Zal het Dog Man lukken om zijn angsten te overwinnen en de stad te redden?


Een heerlijk Dog Man-verhaal vol humor, avontuur en tekentips, geschreven door Dav Pilkey en vertaald door Tjibbe Veldkamp.”

WAT VIND IK?
Ik heb blijkbaar een tijdje onder een steen gezeten, want ik was helemaal niet bekend met Dog Man. Om dat een beetje te compenseren, heb ik eerst het eerste deel gelezen voordat ik aan dit deel begon. Toen ik vervolgens aan dit deel begon, werd er eerst een korte samenvatting gegeven over het eerste deel. Helemaal top! Kinderen kunnen dus prima aan dit deel beginnen zonder dat ze de vorige delen gelezen moeten hebben. Ik ben wel fan geworden van dit genre boeken. Het boek is heel erg laagdrempelig voor kinderen en het is grappig geschreven. Ook is het super leuk dat kinderen af en toe met een handeling het boek tot leven kunnen laten komen. Ik denk dat boek ook kinderen die niet zo van lezen aanspreekt. Ik ben nu al benieuwd naar het volgende deel!  

Babbelpunten: 8/10.  


BOEKENPRET
In het boek staat het schrijven van een strip centraal. Ze gaan hierbij ook aan de slag met zo’n bewegende strip. Klik op de download button hieronder om het bestand te downloaden.

DOG MAN DE BAL IS HOND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *