Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DE IGLO VAN TANTE FRIET

TOSCA MENTEN

Deze week een boek dat geen thematitel is voor de Kinderboekenweek, maar wat er wat leuk bij aansluit: de iglo van tante Friet. Hieronder lees je alles over dit boek.

Een knotsgekke nieuwe verhalenbundel van Tosca Menten!

Woont een Franse muis ook graag in een Hollandse kaaskasteel?
Houden zeesterren van een golfslagbad?
En hoe bouw je een iglo voor je adoptiepinguïn?

Speciaal voor iedereen die dieren hartstikke leuke beesten vindt: een boek vol knotsgekke verhalen over kleine, grote, vreemde, maffe, grappige, griezelige maar vooral waanzinnige vijfsterrenwoningen voor dieren. Inclusief krantenberichten, interviews, cartoons, een parasietenkatern en een uitgebreide jubileumfolder van HOL-IN-ONE, hét woonwarenhuis voor dieren.

De iglo van tante Friet is de hilarische nieuwe verhalenbundel van Tosca Menten. Een feestje voor iedereen van 8 tot 108 jaar! Met fantastische illustraties van Geert Gratama.”

Dit is een boek is geen thematitel voor de Kinderboekenweek, maar sluit hier wel perfect op aan! In “de iglo van tante Friet” worden voor allerlei dieren vijf-sterrenwoningen gebouwd. Bij veel kinderen thuis is een dier onderdeel van het gezin. Hoe leuk is het om deze dieren ook te betrekken bij het thema: Bij mij thuis (of in het verlengde hiervan). Was je al fan van “de chocoladetandarts” en “oom onkruid”, dan mag deze nieuwe verhalenbundel absoluut niet ontbreken in jouw collectie! Het fijne aan deze verhalenbundels van Tosca Menten is dat het een superfijn voorleesboek is! Er staan was langere verhalen in, maar ook superkorte. Hierdoor zit er veel variatie in het boek om kinderen betrokken te houden. Het boek begint met het knotsgekke verhaal over Siep en tante friet. Midden in de winter vinden zij een doos met een pinguïn. Aangezien tante Friet een opvang heeft voor volgens in nood, is de pinguïn hier perfect op zijn plek. Nadat ze een vijf-sterrenwoning voor de pinguïn hebben gebouwd, blijkt dat er veel meer aan de hand is… Daarnaast staan er allerlei suggesties over andere vijf-sterrenwoningen voor dieren in. Hier kunnen de kinderen alvast wat inspiratie opdoen voor de verwerkingsopdracht die je hieronder kunt downloaden.

Babbelpunten: 10/10.

BOEKENPRET
In deze boekenpret gaan de kinderen aan de slag met hun eigen vijf-sterrenwoning voor een dier. Klik op downloadbutton onder de afbeelding om de opdracht te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *