Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DIT IS MIJN HUIS

ISABELLE DE RIDDER
HIKY HELMANTEL

Deze week de derde boekenbabbel in het kader van de Kinderboekenweek: Dit is mijn huis. Dit boek is één van de thematitels voor groep 3/4 en onderdeel van de serie “Willewete de wereld”.

Willewete … dat zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten. Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf 5 jaar over wonen in de wereld. Wil je alles weten over wonen? In dit boek leer je meer over allerlei soorten huizen, van vroeger en nu, dichtbij en aan de andere kant van de wereld. Je leest ook hoe we huizen bouwen, welke kamers er zijn in een huis en hoe de dieren wonen. Wist jij trouwens dat je in een schoen kunt wonen? In dit boek vind je ook een knutselpagina, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt.

Dit is een boek is een prentenboek. Prentenboeken zijn ook enorm geschikt voor groep 3 (uiteraard) maar ook zeker voor groep 4! Dit prentenboek staat zowel dichtbij de leerlingen als ver weg. Er wordt namelijk vertelt over de verschillende soorten huizen waar je in kunt wonen. Hier zit voor ieder kind wel een punt van herkenning in. Daarnaast wordt je ook meegenomen in een stukje geschiedenis, want in wat voor soort huizen woonden de mensen vroeger? Door een vergelijking te maken tussen de huizen van vroeger en de huizen van nu. Ik denk dat dit hele leuke gesprekken oplevert waarbij kinderen zich echt kunnen verwonderen! Daar blijft het niet bij. Er wordt ook uitgelegd hoe een huis gebouwd wordt en welke vakmensen daar allemaal een bijdrage aan leveren. Misschien heb je wel leerlingen in de klas wiens ouders in de bouw o.i.d. werken. Ik denk dat dit een boek is dat je niet in één keer (voor)leest aan je groep. Ik denk juist dat het heel erg leuk is om dit boek stapje voor stapje te behandelen met je groep waardoor ze echt meegenomen worden binnen het thema. Van dit boek ga je ook na de Kinderboekenweek nog heel veel plezier hebben! Wat mijn betreft echt een aanrader!

Babbelpunten: 11/10.

BOEKENPRET
In deze boekenpret tekenen de kinderen hun eigen huis. Klik op downloadbutton onder de afbeelding om de opdracht te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *