Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: DE GROTE VOSSENJACHT

JUSTYN EDWARDS

De grote vossenjacht…. Bij de titel van dit boek had ik mij iets anders voorgesteld. Het enige beeld dat ik namelijk bij een vossenjacht had, is een speurtocht met een groep kinderen op zoek naar verklede juffen en meesters. Zo zie je maar dat een titel niet altijd iets zegt over een boek, want dit boek gaat over totaal iets anders!

Om haar familie terug te krijgen, moet Liz de illusie die De Grote Vos van haar vader heeft gestolen, zien terug te vinden. Maar er zijn meerdere kapers op de kust…

De grote vossenjacht is het magisch-mysterieuze debuut van Justyn Edwards, voor kinderen vanaf 9 jaar.

Liz mag meedoen aan De grote vossenjacht, een tv-programma waarin de deelnemers kans maken op de nalatenschap van een wereldberoemde, raadselachtige illusionist: De Grote Vos. Maar die prijs kan Liz niets schelen. Zij doet mee met een ander doel. De Vos heeft haar familie kapotgemaakt. Hij heeft zijn succes te danken aan een truc die haar vader heeft uitgevonden, en Liz is vastbesloten de truc terug te stelen en de Vos te ontmaskeren. Koste wat kost.

WAT VIND IK?
Ik vond dit een enorm origineel boek. De invalshoek van een illusionist en een tv-wedstrijd is een combinatie die leidt tot een super spannend verhaal! Het deelnemen aan een tv-wedstrijd is helemaal van nu waardoor kinderen zich een goede voorstelling kunnen maken van de setting waarin het verhaal zich afspeelt. Wat ik ook erg leuk vond, is dat er in dit boek gerefereerd wordt naar echt illusionisten. Hierdoor zouden kinderen, wanneer ze hier nog meer over zouden willen weten, op internet zoeken naar deze bekende illusionisten en hun trucs. Op zichzelf is het verhaal afgerond aan het einde van het boek, maar het laat ook voldoende elementen over voor een vervolg. Deel 2 en 3 zitten gelukkig al in de pijplijn! Een aanrader voor kinderen vanaf groep 6.

Babbelpunten: 9/10.

BOEKENPRET
In deze Boekenpret bedenken de leerlingen hun eigen truc. Klik op de downloadbutton onder de afbeelding om de opdracht te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *