Ga naar de inhoud

VIER OP EEN RIJ: KLOKKIJKEN

Nieuw! Met deze vier op een rij spellen wordt klokkijken een feestje! Hieronder lees je hoe dit spel werkt. Heb je toevallig de Rekenstations Klokkijken aangeschaft? Deze spellen kun je uiteraard gebruiken als aanvulling daar op!

MATERIAAL:
* spelbord
* dobbelsteen
* fiches: 2 kleuren
* pionnen

HOE WERKT HET?
Dit spel wordt gespeeld door twee spelers. Speler 1 gooit met de dobbelsteen en gaat het aantal gegooide ogen vooruit. De bijpassende tijd wordt in het midden van het spelbord gezocht en daar wordt een fiche op gelegd. Daarna is speler 1 aan de beurt. Kom je op een klok waarvan het vakje al bedekt is met een fiche? Helaas, dan is jouw beurt voorbij. Kom je op het vakje bonus? Dan mag je een fiche naar keuze op het spelbord leggen. Wie het eerst 4 op een rij heeft, wint.

Tip! Duurt het spel te lang of hebben jouw leerlingen een wat korte spanningsboog? Kies dan voor 1 van deze variaties:
* Maak er 3 op een rij van.
* Speel het op tijd. Degene die de meeste fiches op het spelbord
heeft liggen, wint.

Per onderdeel: hele uren, halve uren of kwartieren, zijn steeds twee varianten beschikbaar. Een waarbij normaal de tijd afgelezen moet worden en een met tijdsduur: één uur eerder / later. Klik op de afbeelding hieronder om naar het product te gaan.

Onderaan zie je ook een bundel. Deze bundel is nog niet compleet. Deze zal later aangevuld worden met Vier op een rij: 5 minuten en minuten.

2 reacties op “VIER OP EEN RIJ: KLOKKIJKEN”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *