Ga naar de inhoud

MATERIALENBABBEL: DOBBELSTENEN BREUKEN PROCENTEN & KOMMAGETALLEN

Laatst kwam ik van Hand2Mind deze dobbelstenen tegen voor breuken, procenten en kommagetallen. Ik was meteen nieuwsgierig over dit product, en besloot het te bestellen. Hieronder lees je wat ik ervan vind. Ook vind je daar een gratis download om met dit materiaal aan de slag te gaan.

WAT VIND IK?
Toen het product binnenkwam zat het in een enorme doos. De plastic pot/bus, waar de dobbelstenen in zitten, bleek groter dan gedacht aan de hand van de foto. Ik was hier aangenaam door verrast. De pot is namelijk ongeveer 23 centimeter hoog met aan de bovenkant een draaidop. In de pot zitten 16 dobbelstenen van rubber, waardoor het tegen een stootje kan. Van iedere kleur zijn vier dobbelstenen. Oranje: kommagetallen, paars: percentages, blauw: breuken in afbeeldingen en groen: breuken in getallen. Iedere dobbelsteen is ongeveer 4 cm x 4 cm x 4 cm. Daarnaast zit er ook een boekje bij (Engels), met daarin een aantal activiteiten die je met deze dobbelstenen zou kunnen doen. In mijn hoofd popte er meteen een activiteit op die niet in dit boekje stond welke ik hieronder uitgewerkt heb. Ik denk dat al met al dat dit een leuke aanvulling kan zijn op het rekenmateriaal in de bovenbouw. Het is weer eens iets anders om met breuken/procenten/kommagetallen aan de slag te gaan.

ACTIVITEIT
Ben je enthousiast geworden en wil je aan de slag met deze dobbelstenen? Dan zou je gebruik kunnen maken van dit werkblad:

Je gooit met een van de gekleurde dobbelstenen, bijvoorbeeld de dobbelsteen met procenten. Het percentage dat je gegooid hebt, vul je in in de juiste kolom op het werkblad. Vervolgens vul je de andere antwoorden in de rij ook in. Dus in de groene kolom de breuk 1/4, in de blauwe kolom wordt de breuk 1/4 getekend en in de oranje kolom wordt het kommagetal 0.25 opgeschreven. Daarna wordt er een andere dobbeslteen gekozen en wordt er opnieuw gegooid.

Klik op de afbeelding hieronder om het werkblad te downloaden.
Klik hier om de dobbelstenen te bestellen bij Amazon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *