Ga naar de inhoud

SPELLENBABBEL: KA-BLAB

FLAP HET ERUIT VOORDAT DE TIJD OM IS!

Deze week een tweede spellenbabbel. Ik kwam laatst dit spel tegen: KA-BLAB! Naast dat ik de naam alleen al briljant vind, is dit een topspel voor in de bovenbouw.

HOE WERKT HET?
KA-BLAB! is een snel woordspel waarbij je, binnen een bepaalde tijd, zoveel mogelijk woorden binnen een bepaalde categorie moet opnoemen. Wat het leuke is aan het tijd element is dat de timer, de bom, steeds een willekeurige tijdsduur heeft. Niemand weet dus wanneer de tijd om zal zijn! Dit zorgt voor extra spanning tijdens het spel. Daarnaast moet je ook iedere beurt opnieuw met een dobbelsteen gooien die bepaalt hoeveel woorden je op moet noemen. Heb je niet de juiste hoeveelheid woorden binnen de tijd genoemd? Dan moet je een fiche inleveren. Zijn jouw fiches op? Dan ben je af.

“Families zullen dolle pret beleven met Kablab, het spel dat klassieke categorieënspellen ver achter zich laat! Gooi de dobbelsteen om te zien hoeveel items van een categorie een speler moet opnoemen … ten minste als degene snel genoeg kan denken! Als de timer na een willekeurige tijd afgaat, ligt de speler eruit en moet hij of zij een scorefiche afgeven. Hoeveel cartoonpersonages kan je opnoemen? En hoeveel manieren van nablijven op school kan je opnoemen als straf? Hoeveel zeewezens? Wetenschappelijke dingen? Blijf de dobbelstenen gooien en items opnoemen totdat het tijd is om deze door te geven aan de volgende speler. De laatste speler die fiches overhoudt, wint het spel. Het spel bevat 200 categoriekaarten met tal van verrassingen en uitdagingen.

Het hoge tempo van dit spel houdt spelers op het puntje van hun stoel en zal een nieuwe favoriet worden voor een spelletjesavond met familie. Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en leuk om thuis te spelen of om even te pauzeren tijdens thuisonderwijs.”

WAT VIND IK?

Ik vind dit echt een supertof spel om in de bovenbouw in de klas te hebben! Het is spannend, snel en zorgt gegarendeert voor hilariteit. Sommige onderwerpen zijn misschien te moeilijk voor jouw leerlingen. Deze kun je er gewoon uit halen om wellicht frustratie te voorkomen. Er blijven dan nog meer dan genoeg kaartjes over. Ik zie ook tal van mogelijkheden om dit spel uit te breiden met woordenschatcategorieen waar je in de klas mee bezig bent! Let wel op: de bom werkt op batterijen. Ik heb geen idee hoelang deze mee gaan. Dus misschien is het handig om een extra setje in de doos te bewaren als back-up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *