Ga naar de inhoud

PECH ZEG! MEERVOUDSVORMEN

Dit spel is de Nederlandse variant van Go Fish! Dit spel is er in zeven verschillende versies om meervoudsvormen van zelfstandig naamwoorden te oefenen voor groep 4 t/m 7.

HOE WERKT HET?

De kaartjes worden geschud. Alle leerlingen (2 – 4 spelers) krijgen 3 kaartjes. De rest van de kaartjes liggen op een afpak stapel. Ze moeten vervolgens proberen om het enkelvoud / meervoud van het kaartje in handen te krijgen zodat ze een koppel kunnen maken. De speler die aan de beurt is vraagt aan een speler naar keuze: “Heb jij voor mij de appels?”. Wanneer de andere speler dit kaartje heeft, moet hij dit overhandigen. Heeft de speler nu een koppel? Dan mag hij dit op tafel leggen. Heeft hij geen koppel, dan gebeurt er niets. Dan is de beurt voorbij. Heeft hij het kaartje dat gevraagd wordt niet, dan zegt hij: “Pech zeg!”. De speler die aan de beurt was, moet nu een kaartje pakken van de afpakstapel. Nu is zijn beurt voorbij en is de volgende speler aan de beurt. Heeft een speler geen kaartjes meer? Dan mag hij tijdens zijn volgende beurt gewoon weer een kaartje vragen aan een andere speler die hij of krijgt, of een kaartje moet pakken van de afpakstapel. De speler die aan het einde van het spel de meeste koppels heeft, wint!

TIP! Je kunt de kaartjes ook aanvullen of mixen met verschillende meervoudsvormen. Door dit te doen kun je het spel afstemmen op de onderwijsbehoeften van jouw leerlingen!

PECH ZEG! Is beschikbaar in de volgende versies:
(Klik op de afbeelding om het naar het product te gaan)

GESCHIKT VOOR GROEP 4/5
GESCHIKT VOOR GROEP 6/7
GESCHIKT VOOR GROEP 6/7
GESCHIKT VOOR GROEP 6/7
GESCHIKT VOOR GROEP 4/5
GESCHIKT VOOR GROEP 4/5
GESCHIKT VOOR GROEP 6/7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *