Ga naar de inhoud

CHOCOLADEPRET: SOMMEN TOT 100 EN 1000

Met deze creatieve activiteit kun je jouw leerlingen, in het thema Valentijn, laten oefenen met sommen tot 100 & 1000*. Het fijne is dat je hier bijna geen voorbereiding aan hebt. Het enige wat je hoeft te doen is het te printen. De leerlingen doen verder de rest. Hieronder lees je hoe het werkt.

* Bij het optellen en aftrekken tot 1000 kun je er ook voor kiezen om deze sommen kolomsgewijs of cijferend uit te laten rekenen.

MATERIAAL:
* Blad met een chocoladedoos en antwoorden. **
* Blad met chocolaatjes.
* Eventueel het blad met de chocoladedoos.

** Van deze opdracht zitten twee verschillende versies in dit bestand: een waarbij je de chocolaatjes op moet plakken en een waarbij dat niet hoeft. Kies van te voren hoeveel tijd je hebt en welke je wilt gebruiken. Het blad met de chocolaatjes kun je vast op bruin papier printen. Je kunt ze uiteraard ook in laten kleuren. Er is ook een optie om het chocoladedoosje op rood papier te printen en deze op te laten plakken.

OVERIG MATERIAAL:
* Schaar.
* Lijm.
* Kleurpotloden / stiften.
* Kladblaadje.

HOE WERKT HET?
MANIER 1


Alle leerlingen krijgen een blad met een chocolade doos en chocolaatjes waar de antwoorden in staan. Ook krijgen alle leerlingen een blad met chocolaatjes waar de sommen in staan. De chocolaatjes worden uitgeknipt (en eventueel ingekleurd) en de sommen worden uitgerekend. De chocolaatjes met sommen worden op het bijpassende antwoord geplakt.

HOE WERKT HET?
MANIER 2


Alle leerlingen krijgen een blad met een (grijze) chocolade doos, een losse chocoladedoos en chocolaatjes waar de antwoorden in staan. De chocoladedoos wordt uitgeknipt en op het blad geplakt. De chocolaatjes worden uitgeknipt (en eventueel ingekleurd) en de sommen worden uitgerekend. De chocolaatjes met sommen worden op het bijpassende antwoord geplakt.

Klik op de afbeelding hieronder om naar het product te gaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *