Ga naar de inhoud

SNEEUWPRET: SOMMEN TOT 10, 20, 100 & 1000

Met deze creatieve activiteit kun je jouw leerlingen, in het thema winter, laten oefenen met sommen tot 10, 20, 100 & 1000. Het fijne is dat je hier bijna geen voorbereiding aan hebt. Het enige wat je hoeft te doen is het te printen. De leerlingen doen verder de rest. Hieronder lees je hoe het werkt.

MATERIALEN:
* Blad met een sneeuwpop en antwoorden. **
* Blad met een sneeuwpop.
* Blad met sneeuwballen.
* Antwoordenblad

** Van iedere opdracht zitten twee verschillende versies in dit bestand: een waarbij je een sneeuwpop op moet plakken en een waarbij dat niet hoeft. Kies van te voren hoeveel tijd je hebt en welke je wilt gebruiken. Wanneer je kiest voor het blad waar de sneeuwpop opgeplakt moet worden, dan kun je ervoor kiezen deze vast op blauw papier te printen. Ik leg hieronder uit wat het verschil is.

OVERIG MATERIAAL:
* Schaar.
* Lijm.
* Kleurpotloden / stiften.

HOE WERKT HET?
MANIER 1

Alle leerlingen krijgen een blad met een sneeuwpop met antwoorden en een blad met sneeuwballen. De sneeuwballen worden uitgeknipt. De sneeuwpop wordt ingekleurd. De sneeuwballen met sommen worden uitgerekend en worden op het bijpassende antwoord geplakt.

HOE WERKT HET?
MANIER 2

Alle leerlingen krijgen een blad met een sneeuwpop met antwoorden, een blad met een losse sneeuwpop en een blad met sneeuwballen. De sneeuwballen worden uitgeknipt. De sneeuwpop wordt ingekleurd. De sneeuwballen met sommen worden uitgerekend en worden op het bijpassende antwoord geplakt.

Klik op de afbeelding hieronder om naar het product te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *