Meteen naar de inhoud

BOEKENBABBEL: TE GEKKE BEROEPEN DIE ECHT BESTAAN

NATHALIE LABARRE

Te gekke beroepen die echt bestaan is een van de kerntitels voor de Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil. In deze blog vertel ik jou wat ik van dit boek vond. Ook vind je onderaan dit bericht nog een verwerkingsopdracht bij dit boek onder het kopje: Boekenpret!

“Te gekke beroepen die echt bestaan’ is een informatief en grappig boek over de raarste beroepen die je maar kunt verzinnen. En toch kun je het allemaal worden! Als kinderen bedenken wat ze later willen worden, denken ze vaak aan beroepen als dokter, boer of piloot. Maar wist je dat je bijvoorbeeld ook professioneel slaper kunt worden, of bioscoopschermschoonmaker, of golfbalduiker? In dit fraai geïllustreerde boek duikt Natalie Labarre in de wereld van de maffe, ongebruikelijke, onbekende of onderbelichte beroepen en legt ze uit waarom ze zo bijzonder zijn – en misschien wel helemaal niet zo makkelijk als je denkt. Je kunt echt worden wat je wilt, zo gek als je het maar kunt bedenken!”

WAT VIND IK?
Variatie in soorten beroepen vind ik belangrijk in de klas. Dit boek is een fantastisch informatief boek, waar kinderen veel leren over verschillende soorten beroepen. Ieder beroep dat in dit boek beschreven staat, wordt kort omschreven en worden ondersteund door prachtige illustraties. Daardoor is dit boek voor kinderen die niet zo graag lezen ook erg aantrekkelijk! Het perfecte boek om kinderen te laten fantaseren over hun toekomstige beroep! Het boek is het meest geschikt vanaf groep 5.

BABBELPUNTEN: 7/10.

BOEKENPRET
Er staan veel verschillende beroepen in dit boek. De kinderen gaan met deze Boekenpret opdracht verder inzoomen op één van die beroepen. Klik op de download button hieronder om de opdracht te downloaden.

TE GEKKE BEROEPEN DIE ECHT BESTAAN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *