Ga naar de inhoud

BOEKENBABBEL: RIP & ROUW

TUINMAN PRIKNETEL
RIK PETERS

Deze week in de boekenbabbel een boek in het thema Halloween: Rip & Rouw. In dit eerste deel in deze reeks kinderboeken maken we kennis met Tuinman Priknetel. Hieronder lees je er alles over.

“Welkom in Hellevorst! Dit is het grappigste en het griezeligste stadje van het hele land. Rip en Rouw stellen je graag voor aan de meest opvallende inwoners. Of durf je soms niet? Stap binnen in de Treurtuin! De mooiste tuin van heel Hellevorst. Tuinman Priknetel laat je alles zien: het onkruid, de brandnetels, en natuurlijk … vleesetende planten. Rip en Rouw: een klein beetje griezelig en een groot beetje grappig. Perfect voor boekenverslinders én voor kinderen die niet van lezen houden.”

WAT VIND IK?
Rip & Rouw is een laagdremppelige griezelreeks voor leerlingen in groep 4 & 5. Laten we beginnen met de namen van de hoofdpersonen in het boek: Rip & Rouw. Deze namen passen natuurlijk al meteen perfect in het griezelthema. Wat ik leuk vind aan dit boek, en daarmee eigenlijk ook aan de reeks, is dat er per deel aandacht besteed wordt aan één andere inwoner van Hellevorst. Ik ben daarom ook nu al benieuwd naar wie de volgende inwoner van Hellevorst zal worden na Tuinman Priknetel. In het boek wordt gebruik gemaakt van verschillende lettertypes en veel illustraties. Hierdoor ziet het boek er ook nog eens aantrekkelijk uit voor leerlingen.

Babbelpunten: 6,5/10.

BOEKENPRET
In dit boek staat de Treurtuin centraal. In deze boekenpret opdracht bedenken de leerlingen hun eigen vleesetende plant. Klik op de download button onder de afbeelding om de opdracht te downloaden.

NOG MEER GRIEZELEN?

Kijk dan eens bij dit boek:
(klik op de foto om naar de boekenbabbel te gaan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *