Ga naar de inhoud

TRICK OR TREAT: CIJFEREND REKENEN

Met deze creatieve activiteit kun je jouw leerlingen laten oefenen met cijferend rekenen. De perfecte opdracht in de aanloop naar Halloween. Hieronder lees je hoe het werkt en zie je een voorbeeld.

WAT HEB JE NODIG?
* Pompoen / emmer (die zelf versierd kan worden).
* Snoepjes met sommen.
* Kleurpotloden.
* Schaar.
* Lijm.

Beslis eerst of je de leerlingen een pompoen wilt geven of een emmer. Bij de pompoen kun je ervoor kiezen om hem alvast op oranje papier te printen of om hem in te laten kleuren. Bij de emmer kunnen de leerlingen deze zelf versieren. Zorg ook dat je voor alle leerlingen een printje hebt met de sommen.

Laat de leerlingen eerst de sommen uitrekenen en de antwoorden opschrijven. Dit is namelijk het makkelijkst wanneer er nog niets uitgeknipt / gekleurd is. Wanneer ze dit gedaan hebben, kunnen de snoepjes ingekleurd worden. Daarna kan alles uitgeknipt worden. Tot slot worden de snoepjes in de pompoen geplakt.

Voordat je aan deze activiteit begint, moet je eerst bepalen hoeveel tijd je hebt. Heb je niet zoveel tijd of wordt knippen en plakken teveel gedoe? Kies dan voor de snelle variant! Hierbij hoevel de leerlingen alleen te kleuren en kan het geheel in één keer uitgeknipt worden.

Per product zitten er steeds twee versies met sommen in. Voor beide versies is er ook een antwoordenblad beschikbaar. Je kunt er ook voor kiezen om de snoepjes te mixen zodat ze meer sommen in één keer uit moeten rekenen.

Hieronder zie je welke versies er beschikbaar zijn van deze activiteit. Klik op de afbeelding om naar het product te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *